Bağırsağın parolası: SÜT .

12.02.2019
65
Bağırsağın parolası: SÜT .

Sıhhatlı sindirimin yolu, soframızdan geçiyor. Prof. Dr. Joe Schwarcz, sütün sütun kanserinden gözettiğini, kan şekeri ve tansiyonu dengelediğini söylüyor.

Tüm hastalıkların ilacı tabiatta gizliydi. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, sıhhatli bir yaşam için sebze ve meyve harcamak gerektiğini vurguladı. Kemikleri kuvvetlendiren sütün, bağırsakları da gözettiğini anlattı. Mutfakta bulunan her besinin bir bereketi olduğunu aktaran Prof. Dr. Schwarcz, Takvim okuyucularıyla şu bilgileri paylaştı:

YUDUM YUDUM İÇİN:

Süt, sıhhat mevzusunda ciddi münakaşalara neden olur. Zira sadece insanlar sütten kesildikten sonra başka bir cinsin sütünü içmeye devam eder. Sütle alakalı lehine ya da aleyhine pek çok araştırma yapılmıştır. Bunda kimi zaman pozitif kimi zaman negatif cinsli cinsli neticelere erişilmiştir. Cardiff Üniversitesi’nden Prof. Peter Elwood’un araştırması, vakaya son noktayı koymuştur. Buna göre süt içenlerin içmeyenlere göre kalp hastalıklarına tutulma ve inme geçirme tehlikeyi daha düşük çıkmıştır. İçerisindeki kalsiyum sayesinde tansiyonu düşürücü tesir gösteren süt, kansere karşı da koruma sağlamaktadır. Özellikle prostat ve meme kanserine karşı gözetir. Günde bir kadeh süt içmek, sütun kanserine karşı koruma sağlar. Araştırmalara göre bütün yağlı süt içen bayanların meme kanserine daha az tutulduğu görülmüştür. Kapsadığı bereketli bileşenler ile süt, diyabet tehlikesini de eksiltmektedir. Süt demişken kemiklere veriminden bahsetmemek olmaz. Güçlü kemiklerin olmazsa olmazı süt, bayanları osteoporoza karşı gözetir. Süt elbette inanılmaz bir gıda değildir. Ancak sıhhatli beslenmenin olmazsa olmazıdır. Ve araştırmaların öne sürdüğü gibi bir zehir olmadığı kesindir!.

ANTİOKSİDAN AMBARI AÇAİ:

Bilim adamları, her zaman antioksidan kapsayan yiyeceklerin sıhhate olan bereketlerinden bahseder. Meyve ve sebzeler, zengin antioksidan kaynaklarıdır. Tabiatın bize sunduğu bu şifa dolu gıdalardan birisi de açai çileğidir. Yapılan araştırmalar, açai çileğinin lösemi üzerindeki mucize tesirini gösterir. Lösemili urları eksilten açai çileği, kanserin en büyük düşmanlarından biridir. Mango ve üzüm de eş tesirler gösterir. Tansiyonu düşürücü tesiri de olan açai çileği, damar sertleşmesini önler. Kalp hastalıklarına karşı gözetir..

KOLESTEROLE YULAF ŞİFASI:

İSKOÇ bilim adamları, sıhhatli bir yaşamın olmazsa olmazına söyledi: Yulaf! Sadece su ve sütle karıştırılmakla kalmayan yulafın lapası dahi bağırsaklara efor veriyor. Doygunluk hissi veren yulafın sindirimi uzun sürüyor. Bu sayede uzun müddet tok yakalıyor. Hem de lifli yapısı ile bağırsakları ‘fırçalıyor’. Sindirim sistemi üzerindeki bu tesiri sayesinde, sütun kanserine tutulma tehlikesini eksiltiyor. Yararları bununla da bitmeyen yulaf, kolesterolün düşmesine destekçi oluyor. Kalp krizi tehlikesini yüzde 10 oranında eksiltiyor. Ancak yulafı, kurabiye ve cips gibi suni tatlandırıcı ve trans yağların barındığı gıdalarla yememek gerekiyor. Tansiyonu düşüren yulaf, makûs kolesterolü de indirerek kalp hastalıkları tehlikesini eksiltiyor. Kahvaltıda üzerine keten tohumu, yaban mersini, acai çileği ve kızılcık ilave edilerek hazırlanmış bir kase yulaf kepeğinden daha sıhhatli bir öğün yoktur!.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.