Yumurta Yerken Vücudunuzda Olan İnanılmaz Şeyler

17.09.2019
939
Yumurta Yerken Vücudunuzda Olan İnanılmaz Şeyler

İnsanların buna inanılmaz, yenilebilir yumurta demesinin bir nedeni var. Bu power house yemek kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde veya sağlıklı bir atıştırmalıkta tadını çıkaracak kadar çok yönlü sağlıklı bir protein seçeneğidir. Bu şekersiz, karbonhidratsız yiyecekler kalorilerde nispeten düşüktür ve oldukça doldurma kabarcığı oluşturur.

1. Yumurta size enerji artışı sağlar: Bir bütün yumurta 6 gram yüksek kaliteli protein ve sadece 70 kalori içerir. İki yumurta ile doldurulmuş ve dengeli bir düşük kalorili yemek için yarım bardak yulaf ezmesi ile eşleştirin.

2. Yumurtalar karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir: Her yumurta sağlıklı bir kolin dozu içerir. Bir makro besin olan kolin metabolizmanızı arttırmaya yardımcı olur, vitamin ve mineralleri taşır ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir.

3. Yumurtalardaki kolesterol kan kolesterolünü düşündüğünüz gibi etkilemez: Çok fazla yağ olduğu için bütün yumurtaları yememeniz gerektiği söylentisini hatırlayın. Yanlış (çoğu insan için). Authority Nutrition’a göre karaciğeriniz zaten kolesterol üretiyor. Düzenli olarak yumurta yediğinizde, vücudunuz doğal olarak daha

4. Yumurtalar HDL’yi arttırır (iyi kolesterol)
Yüksek Yoğunluklu Lipoproteinler (HDL’ler) kalp hastalığı ve felç riskini azaltır. Genellikle sağlıklı kolesterol denir, düzenli olarak yumurta tüketerek vücudunuzdaki HDL seviyesini artırabilirsiniz.

5. Yumurtalar gözlere yardımcı olabilir: Proteine ​​ek olarak, yumurtalarda yüksek seviyede Lutein ve Zeaksantin antioksidanları bulunur. Araştırmalar, bu besin maddelerinin retinanızı biriktirmeye yardımcı olduğunu ve katarakt ve maküler dejenerasyon riskini azalttığını göstermiştir.

6. Yumurtalar daha az yemenize yardımcı olabilir: Kahvaltıda yumurta yemek, gün boyunca daha az yemenize yardımcı olabilir. Yüksek miktarda protein, doyurucu yiyecekler listesine yüksek miktarda yumurta koyar.

7. Yumurtalar glüten ve karbonhidrat içermez: Glüten yiyemiyorsanız veya diyabet için özel bir diyet yapıyorsanız, yumurtalar protein almanız için harika bir yoldur. Yine de, bazı çalışmaların, tip 2 diyabetli kişilerde yumurtaların kalp hastalığı riskini artırabileceğini gösterdiği belirtilmelidir.

8. Yumurtalar kemiklerinizi korur: Yumurtalar, her zamankinden daha fazla D Vitamini içerir ve bu vücudunuzun osteoporozdan korunmasına yardımcı olabilir.

9. Yumurtalar, kanser riskinizi azaltabilir: Karaciğer işlevinize yardımcı olan aynı makro besin olan kolin, Kadın Sağlığına göre, kadınlarda meme kanseri riskini de azaltabilir. (Not: Yumurta sarısında beyazları değil kolinleri bulacaksınız. Yani bütün yumurtalardan uzak durmayın!)

10. Daha iyi kaslar için yumurta yiyin: Ağırlık çalışanlar, proteinin daha hızlı kas onarımı için gerekli olduğunu bildikleri için protein salınımını stildeki gibi sallarlar. Vücudunuzdaki kas oluşumunu kolaylaştırmak için bir çalışmadan sonra birkaç yumurta sürün.

11. Yumurtalar hamilelik dostudur: Yumurtaların kokusu ve dokusu küçük bir tane taşırken sizi rahatsız etmiyorsa, (pastörize ve tamamen pişmiş) yumurtaları diyetinizin bir parçası olarak saklayın. İki bütün yumurta 250 miligram kolin içerir. Doktorlar hamile ve emziren kadınların günde 450 ila 550 miligram tüketmelerini önerir. Kolin, beyin gelişimine yardımcı olur ve doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur.

12. Sağlıklı saçlar, sağlıklı cilt: Yumurtalar, Biotin adlı B kompleks vitaminini içerir. Bu vitamin vücudunuzun enerji için yağ ve karbonhidrat metabolize yardımcı olur. Ek olarak, biotin saçınızı, tırnaklarınızı ve cildinizi iyileştirebilir!

13. Kahverengi yumurtalar ve beyaz yumurtalar temelde aynıdır: Son bir not olarak, kahverengi yumurta mı yoksa beyaz yumurta mı alacağınız konusunda endişelenmenize gerek yok. Ciddi anlamda. Dr. Jockers’a göre kahverengi yumurtalar kırmızı kulaklı büyük tavuklardan geliyor ve beyaz yumurtalar beyaz kulaklı küçük tavuklardan geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.