Uyku Problemi Çekenler Bunları Bilmelisiniz

12.02.2021
640
Uyku Problemi Çekenler Bunları Bilmelisiniz

Sadece yatak odanızdaki bir kaloriferi ayarlayarak uyku saatini daha keyifli hale getirebilirsiniz. Veya uykusuzluğunuz varsa, kendi kendinize “Uyumayın” demeye devam edin. Bir paradoks gibi geliyor ama bu, uzmanların bize önerdiği kanıtlanmış yöntemlerden biri.

1. Gece yarısı uyanırsanız uykuya dalmak için kaslarınızı gerin.

Uykuya dalmaya çalışırken saatlerce yatakta yatabilirsiniz, ancak hiçbir şey işe yaramaz çünkü vücudunuzdaki her şey gergindir. Bu numarayı dene :

1- Çalışma alanına ayak parmakları gelen ve kademeli olarak tüm kaslarınızı gevşetin.
2- Her kas grubunu 5 saniye boyunca sıkıca gerin. O zaman rahatla.

2. Kabus görmekten kaçınmak için odanızı soğuk tutun.

Yatak odanızın sıcaklığının sıcak olmasını seviyorsanız, bu kötü bir alışkanlık olabilir. Serin oda sıcaklığı iyi bir uyku çekmenin en önemli faktörlerden biridir, araştırmacılar söylüyorlar.

En iyi yatak odası sıcaklığı yaklaşık (18,3 ° C). Ancak doktorlar, sizin için daha rahat olana bağlı olarak, onu (15,5 ° C ila 19,4 ° C) arasında tutmanızı önerir. Bunun nedeni, vücudun akşamları sıcaklığını düşürmeye programlanmış olmasıdır. Kaloriferinizi daha serin bir moda ayarlarsanız, vücudunuza uyku zamanının geldiğine dair bir sinyal olarak çalışır.

3. Başınız dönerse bir ayağınızı yere koyun.

Bazen uykuya dalmaya çalışırken başımız dönebilir. Ancak sağa sola savurmak işleri daha da kötüleştirebilir. Sırt üstü yatarken bir ayağınızı yere koyun. Bu pozisyon yeniden hesaplamak için beyin yardımcı olacaktır ve baş dönmesi duracak.

4. Saat 15: 00’ten sonra şekerleme yapmayın

Çoğu insan şekerlemelerden etkilenmez ve geceleri iyi uyur. Ancak uykusuzluk veya diğer uyku bozukluklarınız varsa, şekerleme bu sorunları daha da kötüleştirebilir. Gün içinde dinlenmeyi seviyorsanız bu kurallara uyun.

1- Kısa uykularınızı yapın. Yaklaşık 10 ila 20 dakika sürmelidir. Ne kadar uzun şekerleme yaparsanız, uyandıktan sonra kendinizi kötü hissetme olasılığınız o kadar artar.
2- Öğleden sonra saat 3’ten sonra şekerleme yapmayın
3- Sessiz, serin ve karanlık bir yerde kestirin.

5. Daha hızlı uykuya dalmak için karnınızla nefes alın.

Uykuya dalmaya çalışırken endişeli, endişeli veya gergin hissedebilirsiniz. Nefes alıp vermenizi hızlandırır ve iyi uyku alma olasılığınız çok düşer. 4-7-8 nefes alma tekniğini deneyin . Diyafram nefesi denen şeyde göğsünüz yerine karnınızı genişletin.

1- Ciğerlerdeki havayı boşaltın.
2- Burundan 4 saniye sessizce nefes alın. Karnınız yukarı kalkmalı.
3- Nefesi 7 saniye tutun.
4- 8 saniye boyunca ağızdan nefes verin.
5- Döngüyü 4 defaya kadar tekrarlayın.

6. Omuz problemleriniz varsa elinizi yastığın altına koyun.

Omzunuzda ağrı varsa ve sırt üstü yatmak sizin için rahat değilse, bu ipucunu deneyin. Herhangi bir özel cihaz almanıza gerek yok, sadece daha kaliteli yastıklar alın ve resimde gösterildiği gibi onlarla kolunuz için bir kanal oluşturun. Yanınıza çok yüksek yastıklar koymayın. Omurganızı hizalı tutun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.