Süper besin yağ yakan hücreleri harekete geçiriyor! İşte yağ yakımında etkili besinler…

27.04.2019
65
Süper besin yağ yakan hücreleri harekete geçiriyor! İşte yağ yakımında etkili besinler…

Baharatlar, yemeklerimizi tatlandırmak için kullandığımız bereketleri rakamsız olan lezzetli gıdalardan. Peki bazı baharatların göbek yağlarını eritmede fantastik bir tesiri olduğunu öğreniyor muydunuz? Kalorili diye çokça seçim etmekten sakındığımız bazı gıdaların hakikatinde yağ yakan hücreleri harekete geçirip metabolizmayı hızlandırdığını uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Peki metabolizmayı ateşleyen gıdalar, baharatlar neler? Yağ yakan hücleri harekete geçiren gıdalar ve baharatlar neler? Göbek eriten baharatlar hangileri? İşte suallerin yanıtları ve gıdalarımıza tat veren süper yararlı baharatlar…

Yemeklerinize ilave ettiğiniz baharatlar metabolizmanızı hızlandıracak göbek yağlarınızdan kurtulmanıza destekçi olur.

İşte göbek yağlarınızdan kurtulmaya destekçi fantastik baharatlar…

ZENCEFİL: Bu aromatik baharat, mide rahatsızlıklarında yatıştırıcı özellik taşıyor ama aynı zamanda kilo da verdiriyor. Antioksidan istikametinden zengin olan bu baharat, acı biberde bulunan kapsaikin isimli bileşik ile yüklü.

Çalışmalar, kapsaikin maddesinin metabolizmayı hızlandırdığı ve netice olarak da kalori yaktığını gösteriyor. Metabolism mecmuasında yayımlanan bir araştırma neticesine göre, zencefil besin termik tesirini artırır ve tokluk duygusunu destekler.

BİBERİYE: British Journal of Nutrition mecmuasında yayımlanan bir yazıya göre, biberiyede bulunan karnosik asit, açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımına hudut koyar.

Açlık kan şekeri, sekiz ila 12 saat gıdasız kalındığında genellikle gece ölçülen şeker bedelidir. Bir başka çalışmaya göre, polifenol ve flanonoid bileşenlerini kapsayan biberiye, tip 2 diyabetle alakalı enzimlerin yasaklanmasına dayanak eder. Biberiye çayı da zayıflamak isteyenlere oldukça fayda sağlar.

PUL BİBER: Baharata acı tadını veren kapsaikin maddesi, metabolizmayı hızlandırmayı sağlar. Hollanda’da yapılan bir çalışmada minik dozlarda her yemeğe pul biber katmak 2.56 mg kadar kapsaikin, olumsuz enerji dengesi çoğalmış yağ oksidasyonunu artırarak bedeni daha fazla yağ yakmaya teşvik eder.

ZERDEÇAL: Kurkuminden gelen pigment, doğrudan bedenin cerahatine karşı hareket eden bir fitokimyasaldır.

Enflamasyonu hakimiyet altına almak, bedenin metabolizmayı uyarıcı bir hormon olan leptini kabul edebilirliğini geliştirir. Bunların yanında zerdeçalın bir hayli bereketi daha vardır. Bunların yanında zerdeçalın bir hayli bereketi daha vardır.

KIRMIZI BİBER: Acı yemek, kalori yakmasının yanı sıra iştahınızı da frenlemeye dayanak eder. Perdue Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, bayağıda kırmızıbiber beğenmeyen katılımcıların beslemesine altı hafta süresince kırmızıbiber dahil edildiğinde, açlık seviyelerinde bir düşüş yaşadıkları gözlemlendi.

Tıpkı zerdeçal gibi bu baharat da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye, soğuk algınlığı ve bakterilerle çabaya dayanak ediyor.

HARDAL TOHUMU: Hardal nebatından elde edilen bu aşikar baharat, bütün bir metabolizma kuvvetlendirici özelliktedir. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırmaya göre, hardal nebatında bulunan homobrasinolit bileşeni, adale hücrelerini uyararak bedenin dayanıklılığını ve adale kütlesini artırır.

Uykuyu kumpasa koyan melatonin hormonu, hardalda da bulunur. Bu hormon, “bej yağlar” denilen, kalori yakan ve kilo hakimiyetini sağlayan yağ hücreleri grubunu uyarır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.