Mutluluğun yolu bağırsaktan geçer! Tarhana-turşu bağırsak arkadaşı .

04.02.2019
47
Mutluluğun yolu bağırsaktan geçer! Tarhana-turşu bağırsak arkadaşı .

Mutluluğun yolu bağırsaktan geçiyor. Uzmanlar, sıhhatsiz sindirimin bunalıma dahi neden olduğunu söylüyor. Tarhana, turşu ve pırasa yenilmesini öneriyor.

Bedenin ikinci beyni sayılan bağırsakların sıhhatli olması tüm vücudu etkiliyor. İnsan bedeninde 100 trilyona yakın hücre bulunduğu hipotez ediliyor. Ten, ağız, vajina ve bağırsak gibi muhtelif bölgelere yerleşmiş bu hücrelerin büyük çoğunluğunu faydalı bakteriler oluşturuyor. Bağırsakların eforlu olmasını sağlayan flora, bebeğin dünyaya gelişinin üçüncü gününden itibaren oluşmaya başlıyor. Ancak bedenin bağışıklığını destekleyen bağırsak florası yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak hasar görüyor. Eforlu bağırsaklar, eforlu bir beden anlamına geliyor..

BU TEKLİFLERE DİKKAT!

  • Turşu, boza, tarhana ve sirke gibi fermente besinler yiyin.
  • Düzenli yürüyüş yapın.
  • Lifli besinler tüketin.
  • Omega-3 dayanakları alın.
  • İşlenmiş gıdalardan uzak durun..

ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN

Bilimsel araştırmalar, pek çok hastalıkların bağırsaklardan kaynaklandığını gösteriyor. Bağırsaklara hasar veren alışkanlıkların başında, antibiyotik kullanımı geliyor. Bağırsaklardaki iyi bakterileri öldüren antibiyotikler, kilo alımına da neden olabiliyor..

OBEZİTEDEKİ TEHLİKE

Fazla kilo alımı bağırsaklara hasar veriyor. Özellikle obezlerin bağırsaklarının lifleri ve karbonhidratları hazmedemediği öğreniliyor. Bağırsaklar, bedendeki serotonin seviyesinin yüzde 80’inin barındırıyor. Başka Bir Deyişle sindirimdeki en küçük bir mesele, mutluluğu da yasaklıyor. Yapılan araştırmalar, beyin ve bağırsak arasında bir irtibat olduğunu gösteriyor. Alıngan bağırsak belirtiyi hastalığı, karın sızısıyla bulgu veriyor. Bu şahıslarda bunalım daha sık görülüyor..

SÜPER GIDALAR

Eforlu bağırsakların yolu harcadığımız yiyeceklerden geçiyor. Uzmanlar, bağırsakları kuvvetlendiren yiyecekleri sıralıyor:

SARIMSAK: Natürel antibiyotik tesiri göstererek bağırsaklardaki faydalı bakterileri güçlendirir. Sindirimi kolaylaştırır..

LAHANA TURŞUSU: Konut etrafında ve az tuzlu yapılan turşu, bağırsakları pakler. Sıhhatli çalışmasını sağlar ve bağırsak hastalıklarına karşı korur..

KEMİK SUYU: Bağırsaklardaki bakteri, zehirli madde, virüs ve ağır metallerin arınılmasını sağlar. Sıhhatli bir bağırsak florası sunar. Bağırsakları onarır ve güçlendirir.

PIRASA: Bağırsaklardaki faydalı bakterileri artırır.

ANTEP FISTIĞI: Bağırsak kaslarını kuvvetlendirir. Ara öğünde 15 tane harcanan fıstık, sindirimi kolaylaştırır.

NOHUT: Lifli içerikleri ile bakliyatlar, sindirimi yardımlar. Nohut, fasulye, bezelye ile mercimek, kabızlığı ve kabarıklığı alır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.