Kanser tehlikesini eksilten 7 gıda

01.04.2019
473
Kanser tehlikesini eksilten 7 gıda

Dünya Sağlık Teşkilatı’nün son bilgilerine göre kanser olan birey rakamı 18 milyona erişti. Yediklerimize ve hayat stilimize dikkat etmek kanserden gözeten en ehemmiyetli etkenlerden. Peki, kanserin önüne geçebilmek için tabiatın renkli eforu ne kadar tesirli?

Buğday çimi suyu kanser hücrelerinin gelişmesini engeller

20 çeşit aminoasit ve antioksidan özelliği taşıyan enzimleri barındıran buğday çimi özünde; B kompleks ve C vitaminleri, selenyum, fosfor, magnezyum, potasyum mineralleri vardır. Bu yeşil efor; klorofilin yapısı ile neredeyse aynıdır.

İçeriğindeki klorofil, hemoglobin yapımını artırır ve buna bağlı olarak bedende oksijen oranı da çoğalır. Kısacası buğday çimi suyu kanser hücrelerinin oluşmasına, gelişmesine uygun olmayan bir etraf yaratır ve yaradılışa mani olur. Buğday çimi suyundan günde en fazla 1 likör kadehi miktarı kadar içilmelidir.

Ginseng kanser tehlikesini azaltıyor

Yüzyıllardır yaşlılığı geciktirmek, diyabet hastalığının rehabilitasyonunda kullanılan ginseng; beden mukavemetini artırma, immün sistemin desteklenmesi için de eforlu bir yiyecektir. Ginsengin en ehemmiyetli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesidir. Bu da kanserle savaşta bir adım önde olmanızı sağlar. Ginseng, kökleri ufak parçalar halinde kesilip, toz ya da çay halindeki formu ile tüketilebilir.

Enginar ile bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Lifli bir yiyecek olan enginarın içeriğinde; A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri vardır. Mineral içeriği azami olan sebzelerdendir. Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko da kapsar. Kapsadığı kuarsetin, rutin, gallik asit ve sinarin gibi kimyevi bileşenler ve antioksidan maddeler sayesinde başta kanser olmak üzere bir hayli hastalığa karşı gözetir ve bağışıklık sistemini dayanaklar. Haftada bir ya da iki kere enginar tüketilebilir.

Kanser savaşçısı ananas

Büyük bir kısmı su olan ve oldukça düşük kalorili ananas, kansere karşı korunmada ehemmiyetli bir efordur. Ananasın içindeki “bromelain” maddesi, ur hücre gelişimini durduran bir özelliğe sahiptir. Özellikle bağırsak, akciğer, yumurtalık ve cilt kanserlerinde urlu hücrelerin gelişmesini yasaklamada dayanakçıdır. Kapsadığı demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, A-B ve C vitaminleri ile hür radikallere karşı koruma sağlar.

Karadut suyu tüketin

Karadut; B gurubu vitaminleri A ve K vitamini, demir, potasyum ve fosfor açısından zengindir. Protein içeriği öteki meyvelere göre oldukça fazladır. Karadut suyu ciltte yaradılış gösteren kanser hücrelerinin daha yaradılış sürecinde yasaklamaya dayanakçıdır.

Özellikle kapsadığı eforlu antioksidan flavonoid grubu olan “antosiyaninler” ile kanserle savaşta tesirli bir yiyecektir. Flavonoidlerle, kanserojen maddeleri tesirsiz hale getirme ve anormal hücre artmasını hücre ayrılınması seviyesinde duraklatma gibi tesir sağlar.

Her gün bir tatlı kaşığı zerdeçal

Zerdeçal, anti-enflamuar içeriğiyle kansere karşı gözetici bir yiyecektir. İçeriğindeki kurkuminoid bileşikleriyle kanser hücrelerinin gelişimi önler. Antioksidan özelliği ile hür radikallere karşı savaşmada ehemmiyetli rolü vardır. Bu ehemmiyetli gıdayı günlük beslenme tasarınıza kesinlikle dahil edin. Misalin her gün bir tatlı kaşık zerdeçalı yemeklerinize baharat olarak ekleyin.

Mürver beslenme tasarısında yer almalı

Lif, kalsiyum, fosfor, B6 ve A vitamini güzergahından zengin içeriğe sahip olan mürver bu içerikleriyle en yararlı kırmızı meyveler arasında yer alır. Mürverden elde edilen yağın karaciğer, prostat, meme ve tendeki kanser hücrelerinin gelişmesini öldürmeye veya yavaşlatmaya tesirli olduğu öğreniliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.