Kabızlığı Gidermek İçin 5 Doğal Yöntem

26.08.2019
360
Kabızlığı Gidermek İçin 5 Doğal Yöntem

Bağırsak hareketleriniz düzensizse veya dışkı sert ve kuru, bazen ağrılıysa, muhtemelen bir kabızlık yaşarsınız.

İşte bu rahatsızlığı gidermek için yardımcı olabilecek kabızlık için birkaç ev ilaçları.

Karın ağrısı, kanlı dışkı veya beklenmeyen kilo kaybı gibi başka belirtiler yaşıyorsanız, kesinlikle bir doktora gitmelisiniz.

BALIK YAĞI

Diyetten veya takviyeler halinde alınan balık yağı, sindirim de dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunda anahtar rol oynayan omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bazı çalışmalar, omega-3’lerin, Crohn hastalığı ve kabızlığı da içeren ülseratif kolit semptomlarının tedavisinde çok faydalı olduğunu göstermiştir.

Balık yağı takviyelerinin alınacak önlemlerle alınması gerektiğini bilmek önemlidir. Herhangi bir omega-3 yağ asidinin yüksek dozu kanamayı artırabilir. Bu özellikle kolayca yaralanan veya kanama bozukluğu olan kişiler için önemlidir. Balık yağı ayrıca bazen ishal, hatta gaz ve şişkinliğe neden olabilir.

HİNT YAĞI

Hint yağı, müshil özelliğine sahiptir ve kabızlık için evde bir ilaç olarak kullanılabilir. Nijerya’da yapılan bir araştırma, oral hint yağının bağırsak hareketini iyileştirdiğini ve kronik kabızlığı olan çocuklara yardım ettiğini buldu.

Hint yağı dikkatlice kabızlık için evde çare olarak kullanılmalıdır. Hızlı etkileri nedeniyle uyumadan önce alınmamalıdır. Tadı kötü olduğu için doğal tatlandırıcı veya portakal suyu ile karıştırılmış olması daha iyidir. Çok miktarda almayın.

LİF

Fiber, kabızlık için en iyi bilinen ev ilaçtır. Önerilen dozaj günde 20 ila 35 gramdır ve meyvelerde, sebzelerde ve tam tahıllarda bulunabilir. Lifleri çare olarak kullanırken bol su içmek çok önemlidir, aksi takdirde kabızlığı daha da kötüleştirir.

OTLAR

Otlar binlerce yıldır kabızlık için ev ilaçları olarak kullanılıyor. Keten tohumu, çemen ve arpa gibi kabızlığı gidermenize yardımcı olabilecek şifalı bitkiler vardır. Keten tohumu yağı gerçek keten tohumu ile aynı etkiye sahip olmadığını unutmayın. Ayrıca, senna, Cascara segrada ve aloe gibi kabızlık için uyarıcı bitkileri deneyebilirsiniz.

Uyarıcı müshil olarak aloe alırken kramp hissedebilirsiniz, bu yüzden herhangi bir bitki kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

PROBİYOTİKLER

Probiyotikler bağırsaklarda daha iyi sindirim sağlayan bakterilerdir. Lactobacillus, Bifidobacterium ve Sacchromyces boulardi gibi birçok probiyotik takviye olarak veya yoğurt gibi bazı yiyecekler yoluyla alınabilir. Probiyotikler kabızlık için etkili bir ilaçsız tedavidir ve buzdolabınızda bulabileceğiniz kolay bir çaredir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.