Japonların İnce Ve Sağlıklı Kalmasının Sırları

19.11.2019
834
Japonların İnce Ve Sağlıklı Kalmasının Sırları

Japonlar uzun ömürlü olmalarıyla tanınırlar, ancak başarılarının sırları o kadar da karmaşık değil. Geleneklerinin birçoğu sağlığın korunmasını desteklemektedir. Yiyeceklere ve genel yaşam tarzlarına kültürel yaklaşımları, yüksek enerji seviyelerini teşvik eder ve fazla kiloları uzak tutar.

Besleyici bir diyet yemek yerken, bol miktarda su içmek ve içmek genellikle sağlıklı ve formda kalmak için evrensel bir yoldur, her kültürün sağlıklı bir figürün nasıl korunacağına dair kendi fikirlerinden birkaçı vardır. Japonya’da, birçok insanın sağlıklı kalmak için takip ettiği dört temel kural vardır ve bunları kendi sağlık ve sağlıklı yaşam yolculuğunuzda faydalı bulabilirsiniz!

1. Eğer Sumo Güreşçisi Gibi Yiyersen, Sumo Güreşçisi Gibi Görüneceksin

Sumo güreşçileri büyük kahvaltı yapanlar değil. Hemen sabah ilk iş olarak güç eğitimine başlarlar, sonra öğleden sonra dev bir öğle yemeği izlerler. Ondan sonra yatma zamanı. En fazla günde iki kez iki büyük öğün yemek yiyorlar. Bu karşılaştırmanın takip edilmesi biraz zorsa, daha basit bir ifadeyle: Ne kadar egzersiz yaparsanız yapın, yeme alışkanlıklarınız belli değilse, kilo alma ihtimaliniz yüksek olur. Aşırı büyük porsiyonlar yemek veya sağlıklı yiyecekler için abur cubur seçmek, harcadığınız zaman ve emeğinizden ağır basacaktır. Sağlıklı bir kilonuzu ve yaşam tarzınızı korumak için diyet, egzersiz ve uyku düzeninizi dengeleyin.

2. Hafif pişirme

Japon aşçıları, kalp dostu yağlar dahil olmak üzere sağlıklı pişirme yöntemlerini seçerler ve ham maddeleri uzun süre aşırı yüksek sıcaklıklara maruz bırakmazlar. Tercih edilen yöntemler arasında tavada kızartma, wok içinde tavada kızartma, buğulama, sote etme ve kaynayan yiyecekler bulunur. Taze yiyecekler, pansumanların ışığı da tercih edilir. Genel olarak bu pişirme tarzı sizi midenizde hafif ve doyurucu bir hisle bırakır.

3. Sıcaklık Yaşamdır

Sıcaklığın yaşam olduğu düşüncesi, yiyeceğin hayatta kalabilmek için harcadığımız bir enerji olduğu kavramını ifade eder. Yazın gelişen meyveler ve sebzeler, vücudu serinletmeye yardımcı olur ve yazın sıcağına adapte olmasına izin verirken, kışın gelişen yiyecekler normalde vücudumuzu soğuk mevsimlerde sıcak tutmak için daha fazla kalori içerir. Çiğ sebze, meyveler ve yeşillikler sağlıklı bir beslenmeye başladığında, vücudun zaman zaman daha sıcak yiyeceklere ihtiyacı olabilir, bu nedenle vücudunuzun sağlıklı kalması için çeşitli besleyici yiyecekler yemenin en iyi yolu ve güçlü.

4. Farklı bir tutum

Japonlar diyet yapmak için daha az zaman harcar ve yemeğin tadını çıkarmak için yetiştirilir. Bu aynı zamanda çok çeşitli yiyecekleri yedikleri anlamına gelir. Yiyeceklere olan sağlıklı tutumlarına ek olarak, bisiklet gibi tesadüfi egzersizlere katılarak çok fazla zaman harcıyorlar. Akıllı beslenme seçimleriyle birlikte aktif olmak Japon halkının zayıf kalmasına izin verir ve uzun ömürlü olmalarına katkıda bulunur.

5. Yemek Sırasında Sıvı İçmekten Kaçının

Japonya’daki birçok insan, sindirimi için kötü olduğuna inandıkları için, yemek yerken herhangi bir tür sıvı içmekten kaçınırlar. Sıvı vücudu soğutur, bu yüzden içme vücudun yiyerek aldığı sıcaklıktan uzaklaşır. Bazı bilim adamları, suyun midenin sindirim için ürettiği asidi nötralize ettiğini ve vücudun işlemi bitirmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğuna inanıyor. Vücudunuza ayrıca meyveler, sebzeler ve çorba gibi, yediğiniz yiyeceklerle sıvılar da sağlayabilirsiniz.

6. Sıcak Bir Banyo Hayatınızı Uzatıyor

Sıcak banyosu kim sevmez? Kaslarınızı gevşetir, kan dolaşımınızı iyileştirir ve sizi sakin ve stressiz hissetmenizi sağlar. Birçok Japon, daha temiz bir cilt, daha fazla sindirim ve nihayetinde uzun bir ömür için düzenli olarak sıcak bir banyo yaparak yemin ediyor. İdeal sıcaklığın 100-104 derece Fahrenheit olduğu düşünülmektedir.

Birçok Amerikalı, kilo kaybı veya kilo alımı söz konusu olduğunda kalorilerin ana suçlu olduğu fikri üzerine kuruludur, bu nedenle yukarıda belirtilen fikirlerin bazıları garip görünebilir. Ancak, Dünya Sağlık Örgütü, insanların en uzun sürdüğü ülkelerde en çok yaşadıkları ülkelerdeki istatistikleri hesapladığında, Japonya 74,5 yılda zirveye çıktı. Doğru bir şey yapıyor olmalılar!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.