Dişlerinizi Fırçaladıktan Sonra Durulamak Bakın Neye Sebep Oluyormuş

14.09.2020
3.963
Dişlerinizi Fırçaladıktan Sonra Durulamak Bakın Neye Sebep Oluyormuş

Dişlerimizi fırçalamak, hayatımız boyunca en çok tekrarladığımız ritüellerden biridir, çoğu zaman bunu otomatik olarak yaptığımızı bile fark etmeden. Ancak bunu yapmanın daha iyi (veya daha kötü) yolları olmadığı anlamına gelmez. Örneğin, dişlerimizi fırçalarken çürüklere neden olabilecek şeyler var.

Florür, diş macununun kalbi ve ruhudur.

Günlük kullanılması amaçlanan bu harika buluş , en önemlisi florür olan bileşenlerin bir kombinasyonunu içeren bir üründür . Bunun nedeni, diş minesini çürük gibi bulaşıcı hastalıklara neden olan bakterilerden korumaktır . Bu bakteriler dişlerinizin bozulmasına neden olabilir. Başka bir deyişle, diş temizliğinizde diş macunu kullanımı, diş çürüğü riskini kesin olarak % 25 ila% 45 oranında azaltabilir .

Ancak dişlerinizi ne kadar süreyle fırçaladığınız da çürükler üzerinde etkili olabilir.

Ne yazık ki çoğu insan dişlerini yaklaşık 45 ila 70 saniye fırçalar. Bu, modern yaşamlarımızı sürdürmeye zorlandığımız hızlı tempoyla ilgili olabilir. Bununla birlikte, İskoç Diş Klinik Etkililik Programı (SDCEP) , diş çürümesini ve diğer ağız hijyeni ile ilgili hastalıkları önlemek için dişlerinizi yaklaşık 2 dakika fırçalamanızı önerir.

Çok fazla durulama dişlerinize zarar verebilir.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişlerinizden tüm diş macunu kalıntılarını temizlemenin harika bir fikir olduğunu düşünseniz de, esasen derinlemesine durulamanın yolu yoktur. Ya da en azından Dundee Üniversitesi Pediatrik Diş Hekimliği Klinik Okutmanı Dr. Clement Seeballuck bir çalışmada ortaya koydu . Ona göre, tortuyu tükürmek daha iyidir, çünkü aşırı durulama florürü diş macununuzdan dişlerinizden temizleyerek sağladığı korumayı daha az etkili hale getirebilir.

Gece diş fırçalamak sandığınızdan daha önemlidir.

Aynı çalışmada Dr. Seeballuk, gece dişlerinizi fırçalamanın son derece önemli olduğunu da söyledi. Bunun nedeni, uyurken uyanık olduğumuz zamanki kadar tükürük üretmememizdir. Bu nedenle ağzımız diş çürümesine neden olabilecek bakterileri besleyen kalıntıları aynı kolaylıkla ortadan kaldırmaz. Bu nedenle doktorlar genellikle dişlerimizi fırçaladıktan sonra yemek yemememizi tavsiye ediyorlar.

Daha az şeker, daha az çürük demektir

Doğru tekniğe ek olarak, DSÖ, yiyeceklerdeki katkı maddeleri ve şeker tüketimini günlük kalorinizin% 10’undan daha azına düşürmeyi önermektedir . Onlara göre bu, dişlerimize daha iyi bakmamıza yardımcı olabilir. Diş çürümesine neden olan bakteriler bu şekerlerle beslendiğinden, işlenmiş meyve suları veya içecekler yerine bütün meyvelerin tüketimi tavsiye edilir.

Günde kaç defa dişlerini fırçalıyorsun? Ağız hijyeni rutininizde bir değişiklik yapmanız gerektiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.