Cilt Hastalığı çeşitleri neler? Cilt Hastalıkları bulguları sebepleri

07.03.2019
224
Cilt Hastalığı çeşitleri neler? Cilt Hastalıkları bulguları sebepleri

Tıp literatüründe ”Dermatoz” biçiminde deyim edilen Cilt Hastalığı, ciltte alana gelen sıhhat meselelerine verilen bir belirlemedir. Peki, sağlık kurumularda cildiye kısmının ilgilendiği Cilt Hastalığı çeşitleri nelerdir? Pek çok sebepten kaynaklı olarak yaradılış gösterebilen Cilt Hastalıkları bulguları ve sebepleri…

Her yarıyılda sıklıkla karşılaşılan ve rehabilitasyon olmak üzere doktor dayanağı alınan sıhhat meselelerinin başını sürükleyen Cilt Hastalığı, ismi itibariyle ciltte yaradılış göstermektedir. Zamanından evvel alanında uzman hekimler tarafından rehabilitasyonunun hakikatleştirilmemesi halinde cilt kanserinin yaradılışını tetikleyebilen bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Cilt Hastalıklarında, hastaların bulgularını erken evrede iken farkına varabilmesi açısından gözle görülebilen bir kalite taşımaktadır. Peki, hastalığın tıbbi teriminin Dermatoz biçiminde adlandırıldığı ve teşhisinin ise öteki sıhhat meselelerine kıyasla daha basit bir biçimde yapılabildiği Cilt Hastalıkları çeşitleri nelerdir, neden olur? İşte, çok muhtelif etmenlerden dolayı alana gelebilen ve birbirinden değişik yapıları içerisinde barındıran Cilt Hastalıkları bulguları ve sebepleri…

CİLT HASTALIKLARI…

1UÇUK

Uçuk, ağırlıklı olarak insanların dudak kenarlarında ve burun deliklerinde alana gelmektedir. Uçuk olan bölgeye temas edildiği takdirde başka bir kimseye rahatlıkla geçebilmektedir. Bundan dolayı kullanılacak eşyaların ayrı yerlerde olması gerekli gelmektedir. Uçukla oynanması halinde de bedenin öteki noktalarına da basitlikle geçebilmektedir.

2İLTİHAPLI SİVİLCE

İltihaplı Sivilce, herkesin yaşamının her yarıyılında karşılaşabileceği bir cilt hastalığı olma özelliği göstermektedir. Şu anki yarıyılda iltihaplı sivilceyi rehabilitasyon edebilmek açısından çok muhtelif teknikler geliştirilmiştir. İltihaplı Sivilce, diğer cilt hastalıklarının kimilerine kıyasla alana gelmesinin hakimiyeti sağlanabilir özellikte bir hastalık olmaktadır. İltihaplı Sivilce yaradılışını önleyebilmek ve durdurabilmek için cilt pakliği ve bakımı büyük ehemmiyet talep etmektedir. Öte yandan beslenme kumpasının da hakimiyetinin doğru ve tesirli bir biçimde sağlanması gerekli gelmektedir.

3EGZAMA HASTALIĞI

Egzamanın ortaya çıkış sebebi net bir biçimde öğrenilemese de sabun gibi tahriş edici alerjenler, stres ve abuhava şartlarının tetiklediği gözlemlenmektedir. Öte yandan egzama kendini tende kuru, kırmızı, cerahatli ve bulaşıcı olmayan ve kaşıntılı bir ten hastalığı olarak göstermektedir. Tropikal veya oral ilaçlar ile rehabilitasyon usulünün sağlandığı egzama yetişken kimselerde ağırlıklı olarak direk ve ellerin eklem bölgelerinde alana gelmektedir.

4BENLER

Benler, kahverengi veya siyah renklerde olmak üzere gerek tek başına gerekse gruplar biçiminde, insan bedeninin rastgele bir noktasında yaradılış gösterebilir ve ağırlıklı olarak 20 yaşından evvel alana gelebilir. Ancak kimi benlerde kanser oluşma olasılığı yüksek olmaktadır. Bu nedenden dolayı benlerinizdeki renk farklılıkları, kumpassız hudutlar, kaşıntı ve kanama gibi farklılıkları belirli göz arkasını etmeyin ve bir dermatolog doktora lüzumlu rehabilitasyonu almak üzere başvurun.

5VİTİLİGO HASTALIĞI

Vitiligo, tasvirsel olarak cildin üzerinde yaradılış gösteren beyaz kirlerdir. Ortaya çıkış sebebi olarak ise, insan bedenine renk veren hücrelerin yok olması nedeniyle karşılaşılmaktadır. Rehabilitasyonu muhtemel olan bir sıhhat problemi olan Vitiligo hastalığının rehabilitasyon 4 ay devam ettir. Vitiligo hastalığının alana gelmesinde bedende yer alan hücrelerin kaybolması hasarlı olan güneş ışınlarının etkilemesine taban hazırlamaktadır.

6ZONA HASTALIĞI

Zona hastalığı tasvirsel olarak bir virüsten kaynaklı ortaya çıkmaktadır ve aynı zamanda bulaşıcı bir hastalık olma özelliği göstermektedir. Zonaya sebebiyet veren virüs ise, suçiçeği virüsüdür. Evvelki yarıyıllarda su çiçeği çıkaran kimselerin bedeninde yerleşen bu mikrop bünyenin cılız düşmesi vaziyetinde hücuma geçmektedir. Zona hastalığının en büyük bulgusu ise, bedende yüksek ateş ve tende kızarıklık olmaktadır. Zona bedende genellikle karın ve sırt bölgelerinde alana gelmektedir.

7KURDEŞEN HASTALIĞI

Kurdeşen hastalığı,tüm bedende yaygın bir biçimde görülmektedir. Cildin üzerinde alana gelen şişkinler ağırlıklı olarak emin değişik boyutlarda ve kızarık döküntüler şeklinde yaradılış göstermektedir. Kurdeşen hastalığının ortaya çıkış sebebi olarak, ilaçlar nedeniyle ve ev içerisindeki tozlardan ve hayvanlardan dolayı gösterilmektedir. Zona hastalığın bulguları alana geldiğinde netlikle doktor hakimiyetine gidilmesi şarttır.

8İSİLİK HASTALIĞI

İsilik hastalığı, bebeklerde terlemenin fazla olması nedeniyle alana gelen bir cilt hastalığıdır. Ter bezleri sıcak havalardan dolayı ter bezi gözeneklerinin tıkanması neticeyi kendini göstermektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise bebek bezlerinin aralıksız değiştirilmesi gerekli gelmektedir. Aynı zamanda bebeğin bol ve hava alan elbiseler giydirilmesi gerekmektedir.

9MANTAR HATSALIĞI

Bulaşıcı bir cilt hastalığı kaliteyi taşıyan Mantar, aynı zamanda en çok tesadüfülen bir sıhhat problemidir. Ağırlıklı olarak ayak parmakları ile tırnaklarda alana gelen mantar hastalığının en önemli bulgusu ise tahriş olmuş ve kaşınan bir ten yapısının alana gelmesidir

10BEHÇET HASTALIĞI

Behçet Hastalığı, hastalığın kendisini keşfeden bilim adamının ismiyle anılmaktadır. Behçet hastalığının genel olarak ağızda çıkan yaralar eşliğinde kendini göstermektedir. Behçet Hastalığında aynı zamanda, kol ve eşi kısımlarda yumuşak kırmızı şişlikler yaradılış göstermektedir. Ağırlıklı olarak erkeklerde alana gelen bu hastalığın ilerleme seyri 30’lu yaşlardan itibaren yavaşladığı aktarılmaktadır. İlaçla hakimiyet altına alınabilen Behçet hastalığı eğer ilgisizlik edildiği takdirde ilerleyen yarıyıllarda eklem ve gözlerde kalıcı zararlara sebebiyet verebilmektedir.

11SEDEF HASTALIĞI

Sedef Hastalığı, ciltte yaradılış gösteren ve cilt farklılığı şeklinde alana gelen bir ten hastalığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sedef hastalığı ağırlıklı olarak el, ayak, diresek ve surat bölgesinde yaradılış göstermektedir. Hiçbir biçimde bulaşıcı bir hastalık olmayan Sedef hastalığının rehabilitasyonu şu anki yarıyılda ilaç, krem ya da lazer rehabilitasyon usulleri ile sağlanmaktadır. Öte yandan yaşam standartlarını ve şahsın psikolojisini oldukça etkileyen bir hastalıktır.

CİLT YANIKLARINA İYİ GELEN NATÜREL KREM

Günlük yaşantı içerisinde minik bir düşüncelilik veya bir kaza neticeyi yanıklar oluşabilir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde vazelin, at kestanesi yağı, kantaron yağı, üzüm çekirdeği yağı ve nane yağı olan, yanıklar için çok özel krem tanımı verdi. Kunak, hazırlanan kremin sırça bir kavanozda saklanmasını, yanık olan bölgede kullanılmasını önerdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.