Cadı fındığı yağı nedir? Cadı fındığı yağının verimleri nelerdir?

20.03.2019
75
Cadı fındığı yağı nedir? Cadı fındığı yağının verimleri nelerdir?

Adı azıcık farklı ve çok dinlenmemiş olan bu yağın faydalarını öğreniyor musunuz? Sizler için, cadı fındığı yağı nedir? Cadı fındığı yağının verimleri nelerdir? Suallerinin yanıtlarına haberimize söylüyoruz…

CADI FINDIĞI YAĞI NEDİR?

Cadı fındığı yağı genellikle kozmetik mahsullerde kullanılır. Anavatanı Avusturalya olan bu nebat, dünyada bir hayli ülkede yetişiyor. Yetiştiği bölgeye göre içerisinde bulunan yağ asitlerinin oranı da değişiyor. Kozmetik sektöründe değil yemeklerde de kullanılıyor. İçerisinde bol ölçüde Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit , Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 bulunduruyor.

CADI FINDIĞI YAĞINI VERİMLERİ NELER?

Anti-aging kaynağı olduğu için ihtiyarlama karşıtıdır.
Kanser rehabilitasyonuna ehemmiyetli oranda katkıda bulunur.
Sivilce, iltihaplı sivilce ve yara izlerinin giderilmesine takviyeci olur.
Hemoroid hastalarına iyi kazanç.
Saçların süratli uzamasına takviyeci olur.
Saçın parlaklık kazanmasını sağlar.
Kepeklenmeyi sonlandırır.
Çok harekât görmüş saçların onarılmasına katkı sağlar.
Cildin nem oranını dengeler.
Nezaret torbalarının yok olmasını sağlar.
Egzema gibi cilt hastalıklarını rehabilitasyon eder.
Tırnak batıklarının rehabilitasyonuna takviyeci olur.

CADI FINDIĞI YAĞININ ZARARLARI

Uzun vadede yemeklerinizde kullandığınız zaman kilo almanıza neden olur.
Kolestrol hastalığını varsa kullanmamalısınız.
Ciğerlerde yağlanma yapabilir. Bedende tutunabilen bir yağdır.
Cilte oluşabilecek öğrenilen bir tesiri yoktur. Yeniden de hekiminize danışarak kullanın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.