Bu yiyecek karaciğer yağlanmasını önlüyor! Kolay yetişiyor bereketleri saymakla bitmiyor…

21.03.2019
30.163
Bu yiyecek karaciğer yağlanmasını önlüyor! Kolay yetişiyor bereketleri saymakla bitmiyor…

Ülkemizde neredeyse ger yerde yetişebilen mucizevi yiyecek kapari mutfaklarımıza yeni yeni girmeye başladı. Akdeniz abuhavayı başta olmak üzere güneş gören yerlerde yetişebilen kapari nebatı sıhhatimize olan bereketleri saymakla bitmiyor… Karaciğer yağlanmasından ülsere bir hayli hastalığa şifa olan kapariye sofranızda yer açın. Kapari nedir? Kapari nasıl harcanmalı? Kaparinin bereketleri nelerdir? Tüm bu suallerin yanıtları ve kapari hakkında merak edilen her şey haberimizde…

Kapari nebatı içerisinde kuersetin ve kaempeferol faktör maddelerinden bol ölçüde bulundurmaktadır. Bu nebat yaz sonundan itibaren meyve vermeye başlar. Kapari nebatının sıhhat açısından fantastik bereketleri bulunmaktadır.

Kapari nebatının bereketlerini merak etmeye başladıysanız hemen söyleyelim…

HÜR RADİKALLERE KARŞI SAVAŞIYOR

Kapari içeriğinde kuersetin ve kaempeferol faktör maddeleri bol ölçüde bulunmaktadır. Sıhhat açısından pek çok ehemmiyetli bereketleri bulunan bu iki madde, eforlu birer antioksidandırlar ve hür radikallere karşı bedeni savunmaktadırlar.

Bu nebat ekilen yerlerde veya tohumunun atlamış olduğu yerlerde kendiliğinden yetişir. Sulama veya başka bir operasyon gerekmez.

AKCİĞER KANSERİNİ YÜZDE 50 ENGELLİYOR

Yapılan bilimsel araştırmalara göre kapari nebatını harcayan bireylerde akciğer kanseri tehlikesinin % 50 eksilttiğini ortaya çıkmıştır.

İçerisinde bol ölçüde flavonoid barındıran bu nebat, kanser hastalarının kan bedellerinde düşük olan trombosit sayısını çoğaldırır ve kanserle çaba için bedene ehemmiyetli bir dayanak vermiş olur.

KARACİĞER YAĞLANMASINI ÖNLER

Kapari ve zengin kuersetin kapsayan yiyecekler , karaciğere çok verimlidirler. Karaciğer yağlanmasını önlerler ve karaciğer işlevlerini ehemmiyetli miktarda düzenlemektedirler.

Aynı zamanda MS ve ülser hastası olan bireylerin bol ölçüde kapari harcamaları nasihat edilir.

Kapari, en çok flavonoid kapsayan besinlerden biridir. İçeriğindeki flavonoidler sayesinde antioksidan ve antienflamatuar tesiri besbellidir. A ve E vitamini bakımından zengindir.

100 gram çiçek tomurcuğunda 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid bulunur. Lif oranı yüksektir.
Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir.

Trombosit rakamını çoğaldırdığı için kanser hastaları için şifalıdır.

Kapari nasıl yenir?

  • Taze kapari tomurcukları bir gün yüzde 20 tuzlu suda bekletilir, daha sonra 10 gün de sirkeli suda bekletilerek kullanıma hazır hale getirilebilir.
  • Kapari tomurcuklarından yapılan kapari turşusu, dünyada en çok seçim edilen kapari harcama usullerinden birisidir. Turşu olarak saklanmış kapari tomurcukları salatalarda, garnitürlerde kullanılabilir.
  • Pizzaların üzerine konulan malzemelerin arasına karıştırılabilir.
  • Balık, tavuk, kırmızı et veya hindi; her türlü et yemeğinin yanında pişirilerek servis edilebilir.
  • Domates sosuna karıştırılabilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.