Bu yiyecek diş eti hastalıklarına natürel çözüm! Çam kozalağı suyunun meçhul bereketleri donakaltıyor!

19.03.2019
356
Bu yiyecek diş eti hastalıklarına natürel çözüm! Çam kozalağı suyunun meçhul bereketleri donakaltıyor!

Çam kozalağının insan sıhhatine oldukça verimli olduğunu öğreniyor muydunuz? Çam kozalağı suyu özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan üst solunum yolu hastalıklarından, cilt ve diş hastalıklarına kadar rakamsız bereketi var. Peki bu fantastik yiyecek, çam kozalağı nasıl harcanır? Diş eti hastalıklarında ve diş beyazlatmada çam kozalağını nasıl uygulamalıyız? Çam kozalağı reçelinin bereketleri nelerdir? Çam kozalağı suyu nasıl yapılır? Tüm bu suallerin yanıtları ve şifalı yiyecek çam kozalağı ile alakalı öğrenmeniz gereken her şey haberimizde…

Milyonlarca çeşidi olan çam ağacında yetişen kozalakların insan sıhhatine bereketi var. Uzak doğuda tıbbı rehabilitasyonda sıklıkla kullanılan çam kozalağı hakkında çoğu kimse ziynet eşyası yapar. Dekor emelli kullanılan çam kozalağı kış aylarında üst solunum yolları hastalıklarında natürel rehabilitasyon olarak harcanır.

Genellikle yeşil halinde kullanılan kozalaklar vitamin ve mineral bakımından zengindir. İçeriğinde faydalı bir toprak kadar madde taşıyan kozalaklar yalnızca kaynatılarak değil öğütülerek de harcanır.

Yöreden yöreye kullanımı değişen kozalakların ham başka bir deyişle yeni çıkmış hali ile reçel yapanlarda var. En genel hali ise kaynatılarak harcanmasıdır. Yazın sonu ve son baharın başında bir araya gelinen kozalaklar yetiştikleri yerlere göre değişik cinslere sahiptir.

ÇAM KOZALAĞININ BEREKETLERİ NELERDİR?

Çam kozalağı sirke ile kaynatılıp gargara yapıldığında diş etlerindeki enfeksiyonlu hücreleri yok eder. Diş köklerinin kuvvetlenmesini sağlar. Ayrıca diş yüzeyinde oluşan tartarları arınarak beyazlatır. Ancak bu karışım yutulmadan ağızdan atılmalıdır.

Bir yemek kaşığı zeytin yağ, bir tane öğütülmüş çam kozalağı ve bir kaşık balmumu karıştırılarak yaraya ya da zarar almış cilde sürüldüğünde burada deforme olmuş hücreleri yeniler. Yaraların süratle kapanmasını sağlarken iz kalmadan kısa zamanda geçmesinde tesirli olur.

Yeşil halde bir araya gelinen çam kozalakları kaynatılılır. Bir gün dinlendikten sonra süzülüp içerisine bal ilave edilerek harcandığında boğazdaki mikropları pakler. Tesirli bir balgam sökücüdür. Öksürme, bronşit ve soluk darlığı gibi hastalıklar sırasında harcandığında süratli bir rehabilitasyon süreci sağlar.

Harcanan bu karışım kapsadığı yüksek kalsiyum ve protein sayesinde bağışıklık sistemindeki hür radikalleri bedenden atarak, hastalıklara karşı bağışıklığın mukavemetini artırır.

İçeriğinde potasyum bulunan çam kozalakları kozmetiklerden aşınmış saçların daha parlak ve canlı durması içinde kullanılır. Aynı zamanda cilt hücrelerinin kendi kendilerini yenilemesine dayanak olur. Buruşukluğu ve ihtiyarlamayı eksiltir.

Devamlı stres altında olan bireylerde bir zaman sonra ciddi asap çöküşleri yaşanır. Asap hücrelerinin mesajımı eksildikçe bitkinlik ve halsizlik gibi gidişatların yaşanma tehlikeyi çoğalır. Çam kozalağı kapsadığı soğukkanlılaştırıcı sayesinde bu gibi gidişatların yaşanma oranını düşürür.

Asap hücreleri yalnızca ruhsal hastalıklara değil aynı zamanda beyinde ciddi zararlara neden olur. Çam kozalakları asapları yatıştırarak odaklanma problemini çözer.

Ayrıca hoşluk emelli de kullanılan çam kozalaklarının hepsi aynı özellikte olmadığından kullanmadan evvel bir uzmana danışılmalıdır.

Kaynak: Yasemin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.