Demirhindinin hiç belirsiz 7 verimi! Hangi hastalıklardan gözetir?

04.03.2019
276
Demirhindinin hiç belirsiz 7 verimi! Hangi hastalıklardan gözetir?

Osmanlı mutfağından beceriksiz olmayan demirhindi bütün bir şifa ambarı. Güçlü bir anti oksidan ve anti enflamatuar olmasının yanı sıra içerisinde E, B, C vitaminleri ve demir, fosfor, manganez ve perhiz lifi barındıran Demirhindi bir hayli hastalıktan gözetmektedir. İşte Ana vatanı Afrika olan demirhindi hakkında bilinmezler.

Şifa kaynağı olmasının yanı sıra, susuzluk giderici ve serinletici özelliği ile oruçlu günlerin en büyük sponsoru olan demirhindi Osmanlı İmparatorluğu hudutlarının Hindistan’a kadar uzandığı yarıyıllarda keşfedilen ve sultanların bırakılmazı olan egzotik meyvedir. Özellikle ateş düşürme, kusma gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi nedeniyle bir hayli hastalıkta demirhindi suyu ya da meyvesi kullanılmaktadır. Peki demirhindi meyvesinin bereketleri nelerdir? İşte demirhindinin gıda bedeli ve kullanım şekli.

İŞTE DEMİRHİNDİNİN EN EHEMMİYETLİ 7 VERİMİ

1. Sindirim sisteminin kumpaslı çalışmasına dayanakçı olur.Lif kapsaması sayesinde bağırsakların arınılmasını dayanaklar.

2. Susuzluğu gidermesi en yaygın bereketleri arasındadır. Ayrıca bedendeki akışkan oranını dengeleyerek böbreklerde taş ya da kum yaradılışı da engeller.

3. Demirhindi ile alakalı çalışmalar, kan tazyikini ve kolesterolü eksiltmede tesirli olduğunu göstermiştir. Demirhindideki lif içeriğinin, kolesterolün eksilmesi ile bir alakası vardır , zira fazla LDL kolesterolü damarlardan ve atardamarlardan ayırdığı bilinmektedir.

4. Hint hurması, mikrop karşıtı bazı içeriklere de sahiptir ve böylece hem bakteriler hem de virüsler ile savaşabilmektedir. Geçmişte sıtma, asalak enfeksiyonları, dizanteri ve hatta solunum yolları rahatsızlıkları için de kullanılmıştır.

5. Yağ yaradılışını eksiltir, kilo vermeyi dayanaklar. Karaciğerde yağlanmayı da eksiltebileceği görülmüştür.

6. Etrafsal tesirlerden dolayı deforme olmuş asap hücrelerindeki zehirli maddeleri eksilterek psikolojik hastalıklara tutulma tehlikesini eksiltir.

7. İçeriğinde bulundurduğu C vitamini sayesinde kalbin korunmasına dayanakçı olur. C vitamini aşinayı gibi kalp hastalıklarının giderilmesinde ve hücresel metabolizmanın neden olduğu tesirlerin eksiltilmesini sağlayan bir antioksidandır.

KABIZLIĞA İYİ GELİYOR MU?

Kabızlık meseleyi olanların da faydalanabileceği demirhindi kullanımı, özellikle bağırsakları çalıştırarak gaitayı yumuşatma özelliğine sahiptir. Sağlık açısından verimleri saymakla bitmeyen demirhindi hasarları mevzusunda elde edilen bir belirti yoktur Ancak gebelikte fazla kullanılmaması öneri edilmektedir.

Birçok bireyin şerbet olarak içtiği demirhindiyi bal ile tatlandırarak hakiki ve natürel bir meşrubat yapabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz farklı biçimde de kullanabilirsiniz. Özellikle şerbet biçiminde içilmesi yoğun şeker içeriği sebebiyle kilo almanıza neden olabilir. Bu surattan kullanım mevzusunda dikkatli olmanız gerekecektir.

BESİN BEDELİ

Demirhindi’nin gıda kıymetleri, 100 gram için 239 kalori, 62.5 karbonhidrat, 2,80 protein, 5.10 gram da perhiz lifi olmaktadır. Başka Bir Deyişle perhiz için oldukça ideal bir yiyecektir. Sağlıklı bir beslenme kumpasına dahil edeceğiniz demirhindi ile natürel bir beslenme sürecine idarerken, kilo vermeniz için de ideal bir seçeneği kullanabilirsiniz.

Lif oranı zengin olduğu için kilo vermek isteyenlerde tok yakalayıcı özellik ve yağların yakımını süratlendirme tesiri vardır. Günden 1 litreden fazla içilmemesi öneri edilmektedir. Yalnızca içerek değil meyvelerini yiyerek de demirhindiden yararlanabilirsiniz.

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 1 avuç kabukları kırılmış demirhindi
  • 4 tarçın
  • 5-6 karanfil
  • Kişniş tohumu
  • Yarım çay kadehi hurma şurubu

Yapılışı

Tüm malzemeleri suyun içine koyarak kaynatın ve soğumaya vazgeçin. Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında iyice dinlendirin. Dilerseniz demirhindi şerbetini, içine limon dilimleyerek de servis edebilirsiniz.

YAN TESİRLERİ NELERDİR?

Demirhindi meyvesinin inceltilmesi ve kan tazyikini düşürücü tesiri bulunmaktadır.Bu nedenden dolayı kan sulandırıcı ilaç kullanan fertler uzman bir hekim tarafından onay almadan bu meyveyi harcamamaları önerilmektedir.

Fazla ölçüde harcanması vaziyetinde en çok karaciğerde olmak üzere değişik uzuvlara hasar vermektedir.Fazla ölçüde harcanması halinde vefatla sonuçlanan gidişatlarda vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.