1950 Yılında Diyet ve Spor Yapmadan Zayıf Kalmalarının Sırrı Neydi?

09.01.2020
46.513
1950 Yılında Diyet ve Spor Yapmadan Zayıf Kalmalarının Sırrı Neydi?

Şimdi olduğu gibi kadınlarda geçmiş yıllarda zayıf olmayı önemsiyorlardı 1950 lerde kadınlar şimdikinden daha zayıf ve zariflerdi. Ayrıca zayıf ve güzel olmak için hiç bir DİYET ve egzersiz yapmıyorlardı. Peki kadınlar 1950 lerde zayıf kalmak için ne yapıyorlardı ve nasıl besleniyorlardı bu detay haberimizde yer alıyor..

Bunlardan biri çamaşır yıkamaktı şimdilerde olduğu gibi o dönemde çamaşır makinesi yoktu kadınların kendileri bir çamaşır makinesiydi.

Çamaşırları yıkamak için ninelerimiz önce suyu kazanlara doldurmaları ve ödün ateşini hazırlayıp kazanı ısıtmaları gerekiyordu. Daha sonra elde tek tek çamaşırları çamaşır tahtasıyla birlikte yıķamaları gerekiyordu.şimdi bir şeyi ısıtmak istediğimizde daha kolay ve kısa sürede yapabiliyoruz.Buda aslında teknolojinin  faydası yanında zararınıda gösteren bir yöndür.

1950 lerde bu tarz yaşamda çamaşır yıkamak ve bulaşık yıkamak çok zaman alan ve görücü bir işti.Ayrıca şimdilerde olan hazır yiyecekler o dönemde henüz yoktu Bu nedenle yiyecekler doğal yöntemeler kullanarak yapılır bir çok yemek ve tatlıyı kendimiz yapardık.

Bir çok şeyde olduğu gibi elbiseler de ağırdı. Özellikle paltolar yünden yapılmıştı.Vakum giydiler kullanılıyordu ve etrafından çekilmişti. Montlar gortex (Şu geçirmez) değil işlem görmüş balmumu ve vakumlu kıyafetler alınıyordu.

Bu bilgilerden yola çıkacak olursak 2950 lerde kadınların nasıl zayıf kaldıklarını anlamış oluyoruz.onların vücudunu  kıskanmamız aslı da normal teknoloji çağı da yaşamamız ve gereksiz bizi yormayan yöntemler kullanmamışsan kaynaklanıyor.

O dönemlerde şimdiki durumlar hayal bile edilemiyordu. Zamanla gelişen teknolojinin bize faydası olduğu kadar zararınında olduğunu artık görebiliriz.

YORUMLAR

  1. gizlisayem dedi ki:

    ben modern çağın babanesi durumunda gibyi hala çamaşırları elde yıkamak istiyorum.. keşke hersey bu kadar kolay olasa. bizde böyle zamana meydan okuyan vucutlsara bürünürdük.