Yaşınıza Göre Hangi Diyet Sizin İçin Uygun

16.01.2020
640
Yaşınıza Göre Hangi Diyet Sizin İçin Uygun

Çoğu insanın avladığı en büyük efsane , “mükemmel diyet” denilen şeyin aslında var olduğu inancıdır. 2 insan vücudu aynı değildir ve kesinlikle, bir kişi için en iyi diyet hangisinin diğerinin yararına olmayabilir.

Bununla birlikte, yaşınıza bağlı olarak, kaçınmanız gereken bazı gıda maddeleri ve formda kalmak ve sağlıklı kalmak için günlük diyetinize dahil etmeniz gereken yiyecekler vardır.

1. Genç yıllarda

Bu aşamada, vücudunuz büyüyor ve gelişiyor, bu yüzden çok fazla besine ihtiyacınız var. Bu aynı zamanda insanların kahvaltıyı kaçırmaya ve çoğunlukla abur cuburdan oluşan bir diyet yemeye başladığı zaman olur, bu da yanlıştır.

Bu yaş grubundaysanız, her gün kahvaltı etmeyi alışkanlık haline getirin. En sevdiğiniz atıştırmalıkları bırakmak zorunda değilsiniz, ancak miktarını azaltmayı düşünün. Diyetinize kalsiyum, protein ve demir açısından zengin yiyecekleri ekleyin.

2. 20’li yaşlarınızda

20’li yaşlarınızdayken, abur cuburları sağlıklı hale getirmenin zamanı geldi ! Patlamış mısır veya tatlı patates dilimleri için patates cipsi, bitter çikolata için sütlü çikolata, dondurma yerine yoğurt ve bir şiş üzerinde pişirilmiş tavuk tüketin. Diyetinize yapraklı yeşillikler, ekmek, makarna, ceviz, somon ve chia tohumları gibi omega-3 yağları ve folik asit bakımından zengin yiyecekleri ekleyin .

3. 30’lu yaşlarınızda

Bu yaşta meydana gelen bedensel değişiklikleri desteklemek için, kas inşa eden ve diyetinizde kemikleri güçlendiren yiyecekleri ekleyin. Yumurta, tohum, fındık, soya ürünleri, tavuk göğsü ve kinoa gibi protein açısından zengin eşyalar arkadaşlarınızdır. Süt ve yoğurt kemik güçlendirmesi için gereklidir, ancak gerekirse kalsiyum ve protein takviyeleri almayı düşünün.

4. 40’lı yaşlarınızda

Kan şekeri seviyenizi düzenlemek ve metabolizmanızı artırmak için, bu aşamada diyetinize lif eklediğinizden emin olun. Brokoli, kepekli tahıllar ve derili patates gibi ürünler size bunu kolayca verecektir. Abur cubur kaçınılmalıdır ama bir tedavi olarak, vejetaryen burger olabilir ! Vücudunuzun ihtiyacı olan lif açısından sağlıklı ve zengindir. Sipariş vermek yerine, evde kendi sağlıklı hamburgerlerinizi yapmayı deneyin. Tüketebileceğiniz diğer gıda maddeleri sağlıklı ev yapımı sandviçler, yağsız süt ürünleri ve tonlarca meyve ve sebzedir. Her öğünde protein eklediğinizden emin olun.

5. 50’li yaşlarınızda

Yaşla birlikte, metabolizma oranımız azalır, bu yüzden vücudumuzun kolayca sindirebileceği gıda maddelerini tüketmeniz önerilir. 50’li yaşlarınızdayken sütü badem sütü ve normal tahılınızı tat ve şeker içermeyen çeşitlerle değiştirmelisiniz. Bunun yerine bal ekleyebilirsiniz. Yaşlanma belirtilerini azaltmak için avokado, brokoli, yaban mersini, fındık ve ıspanak yiyin. Elma yemek kolesterolü düşürmenize ve diyabetle savaşmanıza yardımcı olabilir.

6. 60 yaşın üzerindeyseniz

Eğer bu aşamada olduğunuzda, emin olun dahil her gün diyette sebze 5 porsiyon meyve ve 2 porsiyon. Ispanak, mercimek ve fasulye gibi demir açısından zengin ürünler tüketin. Soya fasulyesi ve yapraklı yeşillikler de formda kalmanıza yardımcı olacaktır. Bunlara ek olarak, tuz alımınızı azaltın. Ayrıca satın almadan önce ürünlerde ilave tuz olup olmadığını kontrol edin. Daha fazla su için ve olabildiğince önemsiz ve tatlı yiyeceklerden kaçının.

Yaşınıza göre doğru diyet planını takip ediyor musunuz? Abur cubur için ne sıklıkla “kendinizi tedavi edersiniz”? Yorumlarda bize bildirin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.