Telefonunuzun Şarj Ömrünü Uzatan Kolay Yöntemler
Ailelerinize cep telefonsuz bir dünyanın nasıl olduğunu sorun, size anlatacaklardır. akıllı telefonlar bugünlerde olmazsa olmazımız haline geldi ve görünen o ki tüm zamanımızı onlarla geçirir olduk.
Aa, bakın! Bir Androidazor!
2017 Statista raporuna göre, sanal bir insan günde 5 saatini telefonuyla geçiriyor. Ne diyebiliriz ki, telefonlarımızı seviyoruz. Bazı insanlar için bu bir bağımlılık bile diyebiliriz. Günümüzün çoğunu telefon ile geçiriyoruz ve sonuç olarak piller hemen boşalıyor değil mi? Bu nedenle size telefonunuzun pil ömrünü uzatacak 14 yöntemi derledik ve şu yaşamda hiç değilse elinizde telefon ve şarj aletinizle priz aramayın istedik.
Telefondaki hangi uygulamaların en çok şarj yediğini bulmakla işe başlayalım.
Bu elimizdeki sorun için dolaysız bir çözüm sunuyor. Kullanmadığınız ama arka tasarıda şarjınızı yemeye devam eden en büyük 3 uygulamayı kapatın ve şarjınız daha uzun süre dayansın.
Azıcık daha ileri gidin ve artık kullanmadığınız uygulamaları silin.
Evet silmek zor ancak bazen zor olsa da bazı uygulamaların gitmesine izin vermemiz gerekiyor. Artık oynamadığınız oyunları ve kullanmadığınız uygulamaları silin. Ne kadar çok uygulama ve reyin bulundurursanız, şarjınız o kadar çabuk bitecektir. Telefonunuzun kullanmadığınız özelliklerini kapalı tutun. Bluetooth, mobil bilgi ve okuma modu gibi çok kullanmadığınız özellikleri kapalı tutun ki arka tasarıda şarj yemesinler.
Wi – Fi özelliği de rastgele bir ağa bağlı değilken kapalı tutulmalı.
Rastgele bağlanmaya çalıştığı ağlar da bir yandan şarjınızı tüketir. Telefonunuzu hacklemeye çalışan siber ajanlardan bahsetmiyoruz dahi!
Parlaklığınızı otomatik moda alın.
Böylece civardaki ışığa göre telefonunuz kendi ekran ışığını sizin görebileceğiniz ölçüde çoğaldıracak ve gereksinim olmadığında azaltacaktır. Böylece hem gözleriniz var olan fazla ışıktan hasar görmeyecek, şarjınızın daha uzun süre dayanmasına imkân sağlayacaktır.
Telefonunuzu her zaman düşük güç modunda tutun.
Düşük güç modu sizi mail okumaktan, video izlemekten, müzik dinlemekten ve internette dolaşmaktan alıkoyabilir. Şayet ki bu saydıklarımızdan birini yapacaksanız işiniz bitene kadar düşük güç modunu kapatabilirsiniz veya ayarlardan bu harekâtları düşük güç modunda yapmaya yetki verebilirsiniz.
Titreşim özelliğini kapatın.
Sizce telefonunuz sesi açıkken mi daha çok şarj yiyor, yoksa titreşimdeyken mi? Açıkken diyorsanız yanılıyorsunuz! akıllı telefonlarınızın içinde titreşim özelliğini gerçekleştiren bir motor vardır ve bu motorun çalışması için enerji gereklidir. Sesi açıkken böyle bir özellik kullanılmasına gerek kalmıyor. Şayet insanları rahatsız etmek istemediğiniz bir yerdeyseniz, sessize alın ve yakınınızda tutun. Böylece şarjınız daha uzun süre dayanacaktır.
Emailleriniz için anlık bildirimleri kapatın.
Email ve sosyal medya gibi uygulamaları kullanıyor olmanın bir yan etkisi de FOMO Fear of Missing Out Her şeyden geri kalma fobisidir ve bu artık bir korku olarak nitelendirilmiştir.
Şayet her bildirim geldiğinde telefonunuzu merak ediyorsanız, önemli veya önemsiz olması sizin için bir anlam ifade etmiyorsa, sizde bir FOMO hastası olabilirsiniz.
Yürütülen bir araştırmaya göre Amerikalılar günde 80 kere telefonlarını merak ediyor. Başka Bir Deyişle 12 dakikada bir insanlar telefonlarını merak etme gereği dinliyor. Sanıyoruz ki bir FOMO salgını baş göstermiş.
Emaillerinizden gelen anlık bildirimleri kapatın ve email merakınızı anlık değil birkaç saatte bir yapın. Böylece telefonunuzun şarj ömrü uzar ve siz de kendinize bir FOMO hastası olmadığınızı kanıtlarsınız.
Telefonunuz tamamen dolduğunda, şarjda bırakmayın.
Kaç kere telefonunuzu şarjdayken elinize aldığınızda çoktan %100 dolmuştu ve uzun zamandır orada bekliyordu? Azıcık düşünün deriz. Evet düşününce hepimiz suçluyuz.
Telefonunuz %100’e kadar şarjda kalmak zorunda değil.
Gidebileceği en üst nokta orası, ancak her seferinde bu biçimde şarj etmek zorunda değilsiniz. Telefonunuzu aralıksız %100 şarjda yakalamak gerçekte piliniz için çok da iyi değildir. Pilinizi %80’e kadar şarj faktörüz ve %20’den alt düşmemesine itina göstermeniz pilinizin kullanım ömrünü uzatacaktır. Zamanınız olmadığında yalnızca 15 – 20 dakikalık şarjlar yaparak bunu sağlayabilirsiniz.
Karşılaştığınız her fırsatta telefonunuzu şarj edin.
Tekrar söylüyoruz, her priz bulduğunuzda, telefonunuzu şarj edin. oyun oynarken veya iletileşirken oturuyorsunuz ve yanınızda priz mi var? Şarja takın! İlla şarjının bitmesini beklemeyin.
Telefonunuzun asla ama asla ısınmasına izin vermeyin!
Piller ısınmaya karşı alıngandır ve telefonda sorunlara yol açabilir. Hatta iPhone, kullanıcıların telefonlarını şarja takarken kaplarını çıkarmaları konusunda uyarıyor. Şayet telefonunuz şarj olurken ısınıyorsa, bir dahaki sefer kabını çıkarıp şarj edin!
Ancak güneşli bir yerde iseniz, kabı çıkarmak telefonunuzu güneşe maruz bırakacaktır ki bu da istenmeyen sorunlar doğurabilir. Güneşten uzak durmak en iyisi olacaktır. Gerekirse kabı çıkarmayın.
Tüm yöntemlerimizi birden yapmak zorunda değilsiniz. Yavaş yavaş keşfedin. Kendinizce deneyler yapın. Bakın bakalım hangi yöntem sizin şarjınızın daha uzun süre sabretmesini sağlıyor ve kesinlikle bizi hangi yöntemin en çok işe yaradığından haberdar edin.
Şayet beğendiyseniz, videoyu beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın! Aynı zamanda bu verimli bilgileri herkese eriştirmek sizce de daha iyi olmaz mıydı?