Kemik erimesine karşı savaşıyor!

07.02.2019
457
Kemik erimesine karşı savaşıyor!

Görüntüsü pek güzel olmasa da keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir akışkan vardır. Keçiboynuzu taze olarak, kurutularak, toz haline ya da pekmez haline getirilerek harcanabilir. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere bir hayli mineral ve element kapsayan keçiboynuzu her açıdan sıhhate katkı sağlıyor. İşte baklagiller ailesine üye olan keçiboynuzunun birbirinden eksantrik yararları…

Görüntüsü pek güzel olmasa da keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir akışkan vardır. Keçiboynuzu taze olarak, kurutularak, toz haline ya da pekmez haline getirilerek harcanabilir. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere bir hayli mineral ve element kapsayan keçiboynuzu her açıdan sıhhate katkı sağlıyor. İşte baklagiller ailesine üye olan keçiboynuzunun birbirinden eksantrik yararları…

HÜCRELERİ ONARIR VE YENİLER!

Hücrelerimiz her geçen gün bir tık daha cılızlar ve çoğu zaman da onarılması efor zararlar oluşabilir. Zararlı hücrelerin onarılarak tekerrür vazifelerini yerine getirme özelliklerini kazanmaları bünye açısından çok ehemmiyetlidir. Keçiboynuzu, kesintisiz can veren hücreler suratından cılız düşen korunma sistemine zararlı hücreleri iyileştirerek katkıda bulunuyor. Keçiboynuzunun hücre yenileyici ve destekleyici özelliğiyle zararlı hücreler iyileşir. Hastalık esnasında rehabilitasyon özelliği sağlarken hastalık evvelinde de bedenin hastalıkla çaba eforunu arttırır.

ZEKA EFORUNU ARTTIRIR!

Keçiboynuzu natürel bir antioksidandır. Keçiboynuzu hücre yenileyici ve de hücreyi onarıcı tesiri ile öğreniliyor. Bu surattan keçiboynuzu asap sistemi ve beyin işlevleri için çok ehemmiyetli bir yiyecek kaynağı oluyor. Keçiboynuzu beyin hücrelerinin yenilenmesinde ve onarılmasında, dikkat dağınıklığının önlenmesinde ve özellikle de asapsal işlev gerilmelerinden kaynaklanan stresi yok etmede en tesirli nebatsal kaynaklardan biridir. Kumpaslı olarak keçiboynuzu tüketimi zeka eforunuzu arttıracaktır.

SİNDİRİME OLDUKÇA FAYDALI!

Keçiboynuzu içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde hür radikallerle savaşır. Lif açısından da zengin olan keçiboynuzu mideyi kuvvetlendirir ve sıhhatli biçimde çalışmasını sağlar. Bunun dışında antioksidan özelliği sayesinde bağırsak enfeksiyonlarına gözetir. Dolaylı yoldan bağırsakların kansere tutulma tehlikesini eksiltir. Ayrıca mideyi hastalıklara karşı korur.

KEMİK ERİMESİNE KARŞI GÖZETİCİ KALKAN!

Çocuğunuza kesinlikle minik yaşlardan itibaren kumpaslı olarak keçiboynuzu yedirin. Zira keçiboynuzu kalsiyum içeriği bakımından oldukça zengindir. Çocukluk çağından beri kumpaslı olarak keçiboynuzu harcayan bireylerin, ileriki yaşlarda kemik erimesi meseleyi hayata tehlikelerinin harcamayanlara oranla daha düşüktür. Çocukların sıhhatli, eforlu bir adale ve iskelet sistemine sahip olması, erişkinlerin de var olan adale ve kemik kütlesini kuvvetlendirip destekleyebilmesi için keçiboynuzu tüketimi şarttır.

KOLESTEROLÜ DENGELİYOR!

Keçiboynuzu içeriğinde bol ölçüde lif ve zengin besleyici öğeler barındırıyor. Lifler ve zengin besleyici öğeler makûs kolesterol seviyesini düşürerek iyi kolesterol seviyesinin yükselmesine katkı sağlıyor. Keçiboynuzu kandaki yağ oranını da kumpasa sokarak kolesterolü düşürüyor. Kalp sıhhatini de en iyi biçimde gözetiyor.

NATÜREL ANTİBOYİKLER ARASINDA!

Antioksidan açısından zengin olan keçiboynuzu onu natürel antibiyotikler arasında yapıyor. Grip hastalığına neden olan virüsleri ortadan kaldırırken bedeni grip ve değişik bulaşıcı mevsimsel hastalıklardan da gözetiyor.

ALERJİK HASTALIKLARDAN GÖZETİYOR!

Keçiboynuzunun antibakteriyel ve antialerjik özelliği vardır. Özellikle solunum yollarında oluşan hasarlı bakterileri arınıyor. Solunum yollarında alana gelen tıkanıkların giderilmesinde büyük rol oynuyor. Salgın hastalıklara ve alerjik astıma karşı da şifa kaynağı oluyor.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ

Malzemeler:

500 gram kurutulmuş keçiboynuzu 500 gram toz şeker Yarım limon

Yapılışı:

Keçiboynuzları iyice yıkanır ardından minik parçalar halinde kırılır. Su dolu kabın içerisine alarak keçiboynuzları yumuşayıncaya kadar bekleyin. Suya rengini vermeye başlayacağı için ara gizeme keçiboynuzunuzun suyunu değiştirin. Bir gün süresince bu harekât devam edecektir. Ertesi gün keçiboynuzlarınızı kısık ateşte düdüklü tencerede pişirin. Takribî 2 saat süresince pişen keçiboynuzlarınızı ateşten alarak püre haline gelinceye kadar ezin. Tencereye şeker ve limonu da ilave ederek yüksek ateşte 30 – 45 dakika kadar pişirin. Ardından pekmeziniz hazır olacaktır.

Tarif: Yemek Tarifleri

ŞEKERSİZ & UNSUZ KEÇİBOYLUZLU KURABİYE

Malzemeler:

4 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 2 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı ölçüyü ayarlayabilirsiniz 2 yemek kaşığı süt 1 çay kadehi ham badem

Yapılışı:

Ham bademleri blendırdan geçirin. Keçiboynuzu unu, yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını bademlerin üzerine ilave ederek karıştırın. Kurabiye hamuru süratli bir biçimde katılaşmaya başlayacaktır. Ellerinizi nemlendirerek mini toplar halinde parçalar kopartarak şekillendirin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyelerinizi 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Tarif: Daha Önceki Tadında

SICAK KEÇİBOYNUZU SUYU

Malzemeler:

1 çay kadehi sıcak su 1,5 çay kaşığı keçiboynuzu unu 1-2 çay kaşığı bal şeker de kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Keçiboynuzu ununu bir kadehe koyun. Sıcak suyu ve balı üzerine ilave edin. Üzerini tarçın veya krema ile süsleyebilirsiniz.

Tarif: Keboy

KEÇİBOYNUZU ÇAYI

Malzemeler:

10 adet orta boy keçiboynuzu 1 litre içme suyu

Yapılışı:

Çaydanlığın içerinize suyu ilave ederek kaynatın. Ardından keçiboynuzlarınızı iyice yıkayarak minik parçalar halinde kırın. Kırdığınız keçiboynuzu parçalarını kaynayan suyun içerisinde ilave ederek 6-7 dakika kadar bekletin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Tarif: keciboynuzu.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.