Bu Tür Belirtiler Hastalığın Habercisi Olabilir
Bayanlar baylar, insan vücudunun, yanlış bir şey olduğunda bize “söyleyebilecek” inanılmaz bir mekanizması olduğunu biliyor muydunuz? Evet, ve bu “mekanizma” bize bizim için kötü olan belirtileri gösteriyor ve aynı zamanda vitamin eksikliğinden muzdarip olduğumuzda ortaya çıkıyor. Bu, çok dikkatli olmanız ve bu belirtileri görmezden gelmemeniz gerektiği anlamına gelir. Vitamin eksikliğinden muzdarip olduğumuzda en sık görülen semptomlar:
Ağız köşelerinde çatlaklar
En yaygın nedenler:
- B vitamini eksikliği
- Mide asidi, dudakların mukozalarına zarar veren mide asidinin hiper sekresyonuna bağlı
- Azalan ısırık veya arka dişlerin eksik olması
- Genellikle demir eksikliğinden kaynaklanan anemi
- Bakterilerin neden olduğu enfeksiyon streptokok ve stafilokok, mantar (çoğunlukla kandida)
- Yanlış ağız hijyeni veya kötü sağlık koşulları
- Zayıflamış bağışıklık sistemi
- Şeker hastalığı
- Konuşan kişilerde sık sık meydana gelir, konuşurken dudaklarını dilleriyle nemlendirir.
Bayanlar baylar, bu belirtilerin çinko ve B vitamini (B3, B2 ve B12) eksikliğinin bir işareti olduğunu bilmelisiniz.
Doğal çözüm : daha fazla kinoa, soya peyniri, yağsız peynir, ıspanak, pazı, yer fıstığı, kuru kayısı, kuşkonmaz ve her türlü tohum ve baklagilleri tüketmelisiniz. Ayrıca, demir emilimini arttırmak için brokoli ve lahana diyetinize dahil etmelisiniz. Ayrıca, çatlamış dudakların bir başka nedeninin, kozmetik ürünlerinde bulunan belirli bileşenlerin neden olduğu belirli alerjiler olduğunu da bilmelisiniz.
Yüzünde lapa lapa ve / veya aşırı saç dökülmesi olan kırmızı döküntü
Uzmanlara göre, kafa derisinde veya yüzünde ortaya çıkan pullu kızarıklık ve kızarıklık gibi belirtiler biyotin eksikliğinin bir işaretidir.
Doğal çözüm: daha fazla badem, yer fıstığı, keçi sütü, pazı, yoğurt, domates, havuç, fındık, soğan, susam, avokado, süt, muz ve mantarları yemelisiniz. Düşük sıcaklıklar ve sert soğuk havaların cildinize, özellikle de yüzünüzdeki cilde zarar verebileceğini hepimiz biliyoruz. En sık görülen cilt hastalıkları şunlardır: atopik dermatit, seboreik dermatit, rosacea, cilt lupusu, yüzdeki alerjik kontrat dermatiti, sedef hastalığı ve eritematozus. Bu koşullar kroniktir ve kış aylarında daha da kötüleşebilir, bu yüzden özel dikkat göstermelisiniz.
Saç dökülmesi – en yaygın nedenler:
Not: her şeyden önce, ani saç dökülmesinin bazı hastalıklardan veya ciddi ameliyatlardan birkaç ay sonra meydana gelebileceğini bilmelisiniz. Diğer sebepler şunlardır:
- Tiroid bezi ile ilgili sorunlar
- Doğum kontrol hapları
- Birçok kadın doğumdan üç hafta sonra saç dökülmesi yaşar
- Anti-pıhtılaşma, gut, hipertansiyon, kalp hastalığı ve depresyon dahil olmak üzere bazı ilaçlar
- Çocuklarda bazı mantar enfeksiyonları saç kaybına neden olabilir.
- Lupus ve diyabet hastalarında
- Uzun örgüler giymek veya dar bukle maşası kullanmak gibi bazı saç stilleri
- Saç köklerinin iltihaplanmasına neden olabilecek kalıcı bukleler yapmak için sıcak saç yağları ve kimyasalların kullanılması hasara ve saç kaybına neden olabilir
- Genetik
Sivilceye benzeyen kırmızı ya da beyaz büyüme – yanaklarda, kollarda, kalçalarda
Her şeyden önce, bunun hormonal dengesizliğin bir belirtisi olabileceğini ve bazı durumlarda A ve D Vitamini eksikliği ve esansiyel yağ asitlerinin bulunmadığının bir belirtisi olabileceğini bilmelisiniz.
Doğal çözüm: sağlıklı yağlar açısından zengin gıdalar tüketmeli, daha fazla fındık ve keten tohumu gibi tohumlar tüketmelisiniz. Ve evet, A vitamini seviyesini arttırmak için bol miktarda yeşil yapraklı sebze, havuç ve biber yemelisiniz. Ayrıca, daha fazla süt ürünleri de yemelisiniz.
Ellerde, ayaklarda ve diğer vücut kısımlarında uyuşma veya yanma hissi
Bayanlar ve baylar, geçici olarak duyu kaybı yaşarsanız, ellerde ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma hissi eşliğinde, B9, B6 ve B12 eksikliğinin bir işareti olabilir. Bu vitaminler periferik sinir sistemi ile ilgilidir. B vitaminleri eksikliği de depresyon, anemi ve yorgunluğa neden olabilir.
Doğal Çözüm: daha fazla ıspanak, pancar, kuşkonmaz, her türlü fasulye ve süt ürünlerini tüketmelisiniz. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz ve makalenin sonunda bulunan paylaş düğmesine tıklamaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi günler.