Baklanın bereketleri nelerdir? İşte baklanın bereketleri

21.03.2019
3.207
Baklanın bereketleri nelerdir? İşte baklanın bereketleri

Yiyecekler sıhhatimiz açısından büyük verim sağlar. Bakla da bunlardan biri. Baklayı mevsiminde harcayarak bedenimiz üzerinde bereketini ikiye katlayabiliriz. Baklanın bereketleri saymakla bitmiyor. Bir Hayli şahıs kokusunu hoşlanmasa baklanın bereketleri böbrekten kalp sıhhatine kadar uzanıyor. Baklanın bereketlerin en ehemmiyetlisi ise kilo aldırmayan yiyecekler listesinde yer almasıdır. Peki bir hayli açıdan sıhhatimizi destekleyen baklanın bereketleri nelerdir? İşte baklanın bereketleri…

Baklanın bereketleri, bahar mevsimin kendini göstermeye başlamasıyla birlikte en çok merak edilen sualler arasında yer almaya başladı. Çoğu şahsın kokusundan dolayı beğenmediği baklanın sağlıkaçısından bir hayli yararı bulunuyor. Baklanın bereketleri nedir diye marek ediyorsanız işte baklanın bereketleri…

İŞTE BAKLANIN BEREKETLERİ…

KALP DOSTU

1 fincan bakla içerisine 36 gram çözünür lif barındırır. Yapılan çalışmalar, çözünebilir lif yüklü yiyeceklerin alınmasının, kolesterol seviyelerini ve ayrıca kan şekerinin hakimiyet altına almasına dayanakçı olacağını düşündürmektedir baklanın içerisindeki lifler aynı zamanda, düşük yoğunluklu lipoprotein veya kötü kolesterol seviyelerinin düşürülmesine dayanakçı olur.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Baklanın 1 fincan porsiyonundan takribî 40 gram protein alırsınız. Yüksek protein ve yüksek lif bakımından zengin zengin beslenen insanlarda, yüksek karbonhidratlı ve az yağlı bir perhize sahip olanlardan daha iyi neticeler görülebileceğine söylemişlerdir. Bakla harcayanların kolesterol seviyelerinde bir düşüş olurken toplam yağ kaybı da daha yüksek olmaktadır.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU

Bakla içerisinde bol ölçüde vitamin ve mineral barındırır. Bakla içerisinde magnezyum, potasyum, demir, bakır, fosfor, B1 vitamini ve tiyamin kapsar. B1 vitamini, merkezi asap sisteminizin bayağı işleyişi için zorunlu olsa da, bağışıklığımızı kuvvetlendirmek, kan akışınızı ve kemikleri balanslı ve sıhhatli bir biçimde gözetmek için bakırda çok ehemmiyetlidir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Bakla çok iyi bir manganez ve folat kaynağıdır. Protein ve karbonhidrat insan metabolizmasında çok fazla ehemmiyetli olsa da folatta kalp sıhhati, bağışıklık sistemi ve kırmızı kan hücrelerinin birleşimi için oldukça ehemmiyetlidir.

DEPRESYONLA GAYRET EDER

Yapılan araştırmalarda içerisinde amino asit, dopamin barındıran bakla, ruh halini iyileştirmede şahaneler yaratabilir. Böylece depresif hallerinizin gevşemesine dayanakçı olmaktadır.

HAMİLE BAYANLAR İÇİN BİR NİMET

Hamile bayanlar demir ve kalsiyuma lüzum dinlerler. Bakla, bir kadının gebelik ve emzirme yarıyılında kullanabileceği ideal bir gıdadır. Bakla demirin % 14’ünü karşılarken, yeterli ölçüde kalsiyum minerealini de çoğaldırdığı öğrenilmektedir. Baklanın içerisinde yer alan lif ölçüyü aynı zamanda gebelik yarıyılında alana gelen kabızlığı da gidermeye dayanakçı olur.

PARKİNSON HASTALIĞI TEDAVİSİ

Baklalar, iyi bir levodopa kaynağıdır. Levodopa, Parkinson hastalığını rehabilitasyon etmek için kullanılan ilaçlarda bulabileceğiniz kimyevidir. Baklanın Parkinson hastalığı üzerinde yapılan çalışmalara göre, baklanın Parkinson ilaçlarından daha tesirli olduğu ve semptomları daha iyi bir biçimde eksilttiği gözlemlenmiştir.

C VİTAMİNİ KAYNAĞI

Baklalar iyi bir C vitamini kaynağıdır . C vitamini de hepinizin bildiği gibi, çok eforlu bir antioksidandır. C vitaminin antioksidan yapısı bedeninizdeki hür radikalleri de ortadan kaldırmaya dayanakçı olmaktadır. Baklanın içerisinde yer alan yüksek ölçüdeki C vitamini yüzdeki buruşuklukları muhtelif kanser cinslerini yasaklamaya dayanakçı olmaktadır. Çiğ baklanın 100 gramında 1.4 mg C vitamini vardır. Bu da günlük C vitamini gereksinimi için oldukça ehemmiyetlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.