Akıllı Telefon Kullanırken Yapılan Bu 5 Hata Sağlığımıza Zarar Verebilir
Bir alarm için yakın tutuyor veya hatta sağlık amacıyla uykunuzun kalitesini gözlemliyor olabilirsiniz. Ancak, cep telefonunuz iyi bir uyku arkadaşı değil! Yatmadan önce, telefonunuz gün içinde fark ettiğinden daha fazla şekilde size zarar veriyor.
1. Telefonla uyumak
Bir cep telefonu temel olarak bir elektromanyetik verici ve alıcıdır. Yani radyo dalgaları yayar. Henüz kanıtlanmamış olmasına rağmen, araştırmalar, dalgaların uzun saatler boyunca maruz kaldıktan sonra beyninizi nasıl etkileyebileceğini göstermeye devam ediyor. En azından söylemek gerekirse, uyku döngünüz sırasında sizi uyandırabilir. Uyurken tamamen kapatmanız veya başka bir odada tutmanız mümkün değilse, uçak modunda tutmayı deneyin.
2. Çok uzun süre mavi ışığa maruz kalmak
Ekran bastırır gelen ışık melatonin , uyurken yanına olmamalı başka nedendir uykunuzu düzenler hormon. Mavi ışık aynı zamanda baş ağrılarına ve göz ve görme problemlerine neden olur. Telefonunuzdaki ışık seviyelerini sıfırlamayı ve mavi ışık filtresini açmayı deneyin .
3. Düşük sinyal ile kullanma
Telefonunuzda zayıf bir sinyal gördüğünüzde, aslında telefonunuzun bir verici olarak daha güçlü bir sinyal verdiği ve cep telefonunuzdan daha fazla enerji sağlığınıza daha fazla zarar verdiği anlamına gelir. Disconnect’in yazarı Dr. Devra Davis : Cep Telefonu Radyasyonu Hakkındaki Gerçekler, Endüstrinin Gizlemek için Ne Yaptığı ve Ailenizi Nasıl Koruyacağınız, bir sabit hat kullanmanızı veya telefonu mümkün olduğunca uzak tutmanızı önerir. sinyal düşük. Ayrıca telefonunuzun ısınmasına neden olur, bu da başka bir tehlikedir.
4. cildinizle temas halinde tutmak
Cep telefonları ve kanser arasındaki bağlantıya odaklanan, özellikle de 900 MHz civarında olan iletim sinyallerine odaklanan ve telefonunuzun ısınmasına neden olan birkaç çalışma var. Vücudunuza her yakın tuttuğunuzda cildiniz ısıyı küçük parçalarda kolayca emer. Radyofrekans radyasyonun insan vücudu üzerinde kanıtlanmış başka bir etkisi olmamasına rağmen, sizin ve telefonunuz arasında biraz mesafe bıraktığınızda emilim oranının önemli ölçüde azaldığı gerçeğini biliyoruz.
Cep telefonunuzla konuşurken, size dokunmasını önlemek için bir kulaklık veya hoparlör kullanmayı deneyin ve kullanmıyorsanız, en az pozlama için sizden uzakta bırakın.
5. Kötü duruş ile ekrana bakmak
Cep telefonlarının kullanımının tenosinovit gibi başparmak yaralanmalarına neden olduğu bilinen bir gerçektir. “Metin boynu” olarak adlandırılan başka bir cep telefonu sağlık durumu var. Adından da anlaşılacağı gibi, ekrana bakmak için boynunuzu öne doğru eğdiğinizde, servikal omurganızdaki stres yavaş yavaş artar.
Ve zaman geçtikçe boynunuzun hissettiği ağırlık, gerçek kafa ağırlığınızdan 5 kat daha fazla olabilir. Bu boyun ağrısı ve duruş anormalliklerine neden olur. Boynunuzu olabildiğince düz tutarak telefonunuzu göz hizasında tutun.
Belki makalemizi okumak için cep telefonunuzu kullanıyorsunuz! Yapabileceğiniz hataları düzeltmek için bir kontrol listesi hazırlayın ve yorumlarınızda düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.