Diş çürüğünden kurtulmanın yolları nelerdir? İşte diş çürüğünden kurtulmanın püf noktaları

15.04.2019
655
Diş çürüğünden kurtulmanın yolları nelerdir? İşte diş çürüğünden kurtulmanın püf noktaları

Dişlerimiz sıhhatimiz açısından tesirsiz gibi gözükse de bedenimizin geri kalan kısmı gibi bakıma gereksinim dinler. Günlük yaşam niteliğimizi etkileyerek sızı sürüklememize neden olabilecek diş çürüklerine karşı muhtelif tedbirler almamız gerekiyor. Diş çürüklerine karşı ne gibi tedbirler alabiliriz? Diş doktorlarını ziyaret etmekten sevmiyorsanız, diş çürümelerinin önüne geçebilirsiniz. İşte diş çürümelerinin önüne geçmek için evde uygulayabileceğiniz ipuçları…

YEME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Sıhhatli beslenmek emeliniz ne olursa olsun sıhhatinize katkıda bulunmaya dayanakçı olur. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, sıhhatli beslenerek diş çürüklerinin önüne geçilebileceği belirtiliyor. Şeker bakımından zengin olan yiyeceklerin diş çürümesine neden olduğunu zati biliyoruz. Bununla beraber, yeme alışkanlıklarınıza da değiştirirseniz, bu cins meselelerle karşı karşıya kalmazsınız. Süt, peynir, yoğurt gibi kalsiyum açısından zengin olan gıdaları harcamaya ağırlık gösterin ve bol bol su harcayın.

ŞEKERSİZ SAKIZ ÇİĞNEYİN

İronik görünebilir, ancak şekeriz sakız çiğnemek diş çürümesini önlemenize dayanakçı olabilir. Çoğu şekersiz sakız ksilitol isminde bir bileşen kapsar. Bu bileşen ağızdaki bakterilerin arınılmasını sağlarken besin artıklarının arınılmasını sağlar. Diş fırçanızı kumpaslı olarak arının ve değiştirin. Hepimiz dişlerimizi fırçayla arınmamız gerektiğini öğreniyoruz ancak doğru diş fırçasını seçmeyi çok az birey biliyor.

Her Zaman ufak veya orta boy bir fırça seçin ve fırçanızın kıllarının tam dişlerinize eriştiğinden emin olun. Bakteri oluşturacağı için diş fırçalarınız için kapaklar kullanmayın. Bunun yerine, her kullanımdan sonra fırçanızı su ile durulayın ve sarih havada kurumaya bırıkın. Ve fetal bakteri oluşturacağı için fırçanızı tuvaletle aynı yerde vazgeçmeyin. Diş fırçanızı kumpaslı olarak değiştirin.

TEMEL BİR DİŞ BAKIMI RUTİNİ İZLEYİN

Aşina olan bir nasihat gibi gelebilir, ancak işe yarıyor. Dişlerinizi günde en az 2 kere tüm yüzey ve en uzaktaki köşelerle birlikte fırçalayın. Gargara ve diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirin. Diş doktorlarına yapılan kumpaslı ziyaretler pek güzel değil, ancak bir problemi rehabilitasyon etmekten çok önlemek daha iyidir. Dişlerinizi fırçalamanız veya diş ipiniz ne kadar iyi olursa olsun, erişilmesi güç alanlar her zaman olacaktır.

YILDA EN AZ BİR VEYA İKİ DEFA DİŞLERİNİZDE BİRİKEN PLAK VE TARTARLARI TEMİZLETTİRİN.

Gerekli vitamin aldğınızdan emin olun. Tükürük salgısını artımak için meyve, sebze, fındık gibi lif açısından zengin besinleri harcayın. Çok ölçüde B vitamini ve demir kapsadığı için tüm hububatlı besinleri yiyin. En iyileri elma, muz, Brüksel lahanası ve bezelyedir. Buna ek olarak, hububatlar magnezyum kapsar, bu mineral kalsiyumu emmeye ve dişlerinizi kuvvetlendirmeye dayanakçı olur. Yemeklerinizden daha fazla D vitamini almak istiyorsanız daha sık deniz mahsulleri yiyin. Somon, ringa balığı, konserve orkinos ve sardalya, D vitamini için muhteşem bir kaynaktır. Hindistancevizi yağını dişleriniz için de kullanabilirsiniz. Yağ, bakterileri dişlerinden çıkarır ve natürel olarak iyileştirir. Yağı 15 dakika süresince ağzınızda bekletin. Sakın yutmayın. Bu dişlerinizdeki çürükleri onarmaz ama yeni çürüklerin oluşmasını engeller.

KENDİ DİŞ MACUNUNUZU YAPIN

  • 4 çorba kaşığı kalsiyum tozu
  • 1 yemek kaşığı stevia
  • 1 çorba kaşığı deniz tuzu
  • 2 çorba kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 fincan hindistancevizi yağı

Tüm malzemeleri hamur olana dek karıştırın ve banal diş macunu yerine kullanın. Yıprandırıcı yapısı ve florür beceriksizliği sebebiyle arka arkaya 30 günden fazla kullanmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.