Safranın meçhul yararları

06.04.2019
151
Safranın meçhul yararları

Dünya Homeopati Teşkilatı Avrasya Temsilcisi Uzman Dr. Yegane Özcan safranın kullanımı ve yararları hakkında ehemmiyetli söylemelerde bulundu.

Safran bariz bir aroma ve hafif acı bir tada sahiptir. Genelde pilav, sebze, et, deniz mahsulleri, kümes hayvanları ve unlu mamullerde kullanılıyor. Safranı en fazla 1 çay kaşığı ilave etmeyi öneren Uzman Dr. Yegane Özcan, safranın yararları hakkında şunları söyledi;

“Safran, kramplardan kurtulmaya, kaşıntıya ve iltihaplanmayı eksiltmeye takviyeci olur. Safran, açlığı ve porsiyon büyüklüğünü eksiltmeye fayda sağlar. Aroması ise östrojen miktarını çoğaldırır ve bayanlarda kortizol seviyesini eksiltir. Özellikle bunalım, evham, hafıza kaybı ve nörolojik hastalıklara karşı koruyor.

C vitamini, magnezyum, demir, potasyum güzergahından zengin olan safran, kan şekeri seviyesine tertip ediyor. Doku, kemik ve hormonların yaradılışına katkı sağlıyor. Omega-3 yağ asitleri ile metabolizmaya pozitif tesir eder ve kan dolaşımını kumpaslar. B6 Vitamini ile kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına takviyeci olur ve asap sisteminin sıhhatli çalışmasını sağlar. Safran bronşiyal astım cerahati de hafifletir.

Haftada 3 kere sütlü safran harcayan erkeklerin sperm hareketliliği de çoğalır. Analjezik özelliklere sahip olan bu baharat urların gelişmesini eksiltir. Topikal olarak uygulandığında, cilt kanseri gelişiminin durdurulmasına takviyeci oluyor. Cildimizi UV ışınlarına karşı gözetir. Ayrıca karaciğer kanserinde de fayda sağlar. Yaşa bağlı görme niteliği düşen fertlerde görme barizliğini çoğaldır ve katarakt yaradılışını önler. Tansiyon ve kötü kolestrolü de düşürücü tesiri vardır.”

Hamilleler safran kullanmasın!

Gebelerin safran kullanmamasını vurgulayan Uzm.Dr. Özcan, “Günde 2 kere 15 mg safran, kesintisiz kullanım için önerilen dozdur. Dozu iki katına çıkarmak, iki haftalık kullanımdan sonra toksik olabilir. Riskli safran dozu 200 mg ile başlar ve kan sayımında farklılıklara neden olur. Safranın hasarı fazla kullanımı ile ilişkilidir. 10 gram safran kullanımı düşüğe dahi yol açabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.