Bu yiyecekler 10 kat süratli ihtiyarlamaya neden oluyor!

30.03.2019
224
Bu yiyecekler 10 kat süratli ihtiyarlamaya neden oluyor!

Gıdaların bedenimiz ve sıhhatimiz üzerinden bir hayli tesiri bulunmaktadır. Hepimiz cidimizin daha parlak ve canlı görünmesini isteriz ancak bu noktada harcadığımız yiyecekler devreye girer. Özellikle arıtılmış şeker, sıhhatsiz yağlar, fazla tuz, içki ve hatta kafein kapsayan yiyecekler bedenimizdeki ehemmiyetli proteinleri yıkım edebilir. Bu vaziyet bedenimizin susuz kalmasına yol açar ve bundan ilk kısmetini alan cildimiz olur. Peki, hangi gıdalardan uzak durmalıyız? İşte sıhhatimizi tehdit ederek ihtiyarlamamıza neden olan 10 besin…

ŞEKER TÜKETİMİ

Artık hepimiz şekerin ne kadar hasarlı olduğunu öğreniyoruz. Kilo almından, buruşukların oluşmasına ve cildinizin sarkık kalmasına kadar bir hayli hasarı vardır. Çok fazla şeker harcamak, glikasyon denilen bir harekâta neden olur.

Bu operasyon bedendeki proteinlere ve lipitlere hasar verir ve cildinizin kollajenine hasar verir ve buruşuklukların gelişimini teşvik eder. Zira proteinler ve lipitler cildin sıkılığından sorumludur.

TRANS YAĞLAR CİLDİNİZDEKİ KAN AKIŞINI ZAYIFLATIR

Fast food, kızarmış yağlar, margarin, konserveler ve tüm abur cuburlar trans yağ kapsar. Trans yağlar yalnızca kalp hastalığı tehlikesini çoğaldırmakla kalmaz aynı zamanda damarlarınızı sertleştirir.

Bu vaziyet, tendeki kan akışını zayıflatır ve erken ihtiyarlamanıza neden olur.

FAZLA TUZ DEHİDRASYONA NEDEN OLUR

Tuz bedenin su yakalamasına neden olarak ödeme yol açıyor. Ayrıca hücrelerin küçülmesine neden olarak susuzluğa yol açıyor. Beden susuz kaldığında cilt kırışıyor ve daha erken yaşlanıyor.

İŞLENMİŞ ETLER DE DEHİDRASYONA NEDEN OLUR

Bir Hayli şahıs tarafından hoşlanılan sosis, pastırma ve şarküteri etlerde çok ölçüde tuz ve gözetici madde bulunur. İşlenmiş etlerin tüketimi dehidrasyona neden olur ve iltihaplanmayı tetikler.

Ayrıca bu mahsuller bedendeki C vitamini ölçüsünü düşürür ve bu da kollajen yaradılışı açısından çok ehemmiyetlidir. Bunun yerine et tüketimini eksiltin ve sebzeli sandviçler seçim edin.

KIZARMIŞ PATATESLER BEDENİNİZDEKİ EHEMMİYETLİ MİNERALLERİ AZALTIR

Patates bedenimizin içine girdikten sonra anında şekere dönüşür. Özellikle yüksek yağlarda kızartılan patatesler ve gıdalar özgür radikalleri, özgür vazgeçer bu da ciltte hücresel zarara neden olur. Patatesi en hasarsız biçimde harcamak istiyorsanız ya haşlayın ya da fırında pişirin

KAHVE VE KAFEİNLİ MEŞRUBATLAR CİLDİNİZİ KURUTUR

Kafein, bedeninizi susuz vazgeçer ve nem noksanlığına neden olur. Bu vaziyet cildinizi kuru ve kırılgan bir hale getirir. Bu vaziyeti çözmenin kolay bir yolu vardır: harcadığınız her kahve için yalnızca bir bardak su için ve cildinizi ıslatmayı unutmayın.

BAHARATLI GIDALAR KIZARIKLIK VE KABARIKLIĞA NEDEN OLUR

Baharatlı gıdalar, kan damarlarını genişletir ve cildinizin erken ihtiyarlamasına neden olur. Baharat tüketimi sıhhatli görünse de bu mevzuda ciddi dikkat etmek gerekir. Kumpaslı baharat tüketimi alerjik tepkinlere neden olabilir ve kabarıklığa veya kalıcı kızarıklığa neden olabilir.

MANGAL KÖMÜRÜNDE PİŞEN ETLER CİLDE HASAR VERİR

Siyah ve kömürleşmiş olan et bedene ciddi anlamda hasar verir. Bu vaziyet cildiniz için kolajen gibi esas özellikleri bozabilir ve yaşlı bir görünüme yol açar. Mangal yaparken, siyahlaşmış etten uzak durun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.