Midye dolma ile alakalı bu bilgiler afallatıyor!

20.03.2019
105
Midye dolma ile alakalı bu bilgiler afallatıyor!

Son zamanların en gözde atıştırmalığı olan midye dolmanın bir hayli faydasının yanında hasarları da bulunuyor. Yerken bunları farkına varıp yemek en doğru seçim olacaktır. Kıyı kentlerinde yapımı fazla olan midye dolmanın bereketleri ve hasarları nelerdir? Midye dolmayı ne kadar yemeliyiz? İşte sıhhatli ve hijyenik civarlarda hazırlandığında verimi çoğalan midye dolmanın bereketleri ve bedene etkileri…

MİDYENİN BEREKETLERİ

Midye Dolma Protein Bakımından Zengindir

Midyede bedene faydalı olan bol ölçüde aminoasit ve protein bulunur. Hücre sıhhati için protein gereksiniminin karşılanması gerekir. 1 tabak mide harcandığı zaman beden takribî olarak 18 gr protein alır.

Selenyum ve Magnezyum Açısından Zengindir

Haşlanmış olarak servis edilen midyenin içerisinde selenyum ve manganez bulunur. Manganez kan şekerini dengeler ve kan pıhtılaşmasının önüne geçer.

Bol Ölçüde A Vitamini Btemizletir

Midye hakimiyetli bir biçimde harcandığı takdirde bedene A Vitamini katkısında bulunur. A vitamini göz sıhhati açısından ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından oldukça ehemmiyetlidir.

Cilt Sıhhatine İyi Kazanç

Kapsadığı omega 3 yağları cilt sıhhati açısından oldukça ehemmiyetlidir. Çinko sedef hastalığı ve egzamaya iyi geldiği öğrenilen midye aralıklarla harcanması gereken bir yiyecektir.

Trioid Bezlerine İyi Kazanç

Selenyum güzergahından zengin olduğu için troid bezlerinin kumpaslı çalışmasını sağlar.

MİDYE DOLMA ZAYIFLATIR MI?

Kapsadığı yüksek iyot sayesinde yağ yakımını basitleştirir.

Midye kemik sağlığına gözetir,

Kan dolaşımına dayanak olur.

Eklem ağrılarına gevşetir.

Kalp sağlığına gözetir.

Anemiye iyi kazanç.

B-12 VE C VİTAMİNİ GÜZERGAHINDAN ZENGİNDİR

Aşırıya kaçılmadan harcanan midye bedenin gereksinim dinlediği bir hayli vitamin ihtiyacını sağlar. En çok da B-12 ve C vitamini güzergahından zengindir. Ruhsal ve zekâsal doğrultudan iyileşme sağlayan B-12 aynı zamanda asap hücrelerine fayda sağlar ve bedenin demir gereksiniminin karşılanmasına dayanakçı olur.

Midye de bulunan C vitamini ise bağ dokularının ve dokuların korunmasına, tendonların daha dayanıklı olmasına ve ağız sıhhatinin korunmasına dayanakçı olur. Buharda pişirilmiş midye erkeklerin günlük C vitamini gereksiniminin %26sını, bayanların ise günlük harcanması gereken C vitamininin %31 ini karşılar.

MİDYE DOLMANIN HASARLARI

Ağır metaller kapsadığından dolayı Hepatit A gibi ehemmiyetli rahatsızlıklara yol açma olasılığı vardır.Sürekli ve fazla harcandığında karaciğer yetmezliği, böbrek yetmezliği, kalp ritmi bozukluğu, cinsel hayat bozuklukları, asap sitemi bozukluğu ve bir hayli kansere tutulma tehlikesini artırır. Sürekli sıcak kalmasından dolayı bakteri yapımı çoğalacağından ileride hayatsal işlevlerin kaybedilmesine yol açar.

Toplandığı bölgelerde deniz pak değilse, sanayi kuruluşlarının atıklarına maruz kalan bölgelerde toplanmışsa o midyelerin Hepatit A bulaştırma olasılığı çoğalacaktır. Fazla harcandığında mide ve sindirim sisteminde bozukluklara, mide ve karın sızılarına neden olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.