Zayıflamanın devası bulundu!
Konja nebatı Amorphophallus familyasına ait bir nebat cinsidir. Nebatın botanik ismi Amorphophallus Konja’ dır.Çin, Japonya ve Kore’ de yetişir. Jöle ve un üretiminde kullanılır. Kökü kurutulmuş Konja glucomannan sakızı kapsar. Glucomannan’ ın obezite ve zayıflama mevzusunda tesiri olduğu öğrenilmektedir. İşte konja nebatının faydaları…
Konja nebatı 800-1,500 m yükseklikte dağlık alanlarda yetişir. 3-5 sene geliştikten sonra hasat edilir. Doğu yarımkürenin tropikal bölgelerinde üretilir. En yaygın imal alanı Çin’ in güney batısıdır. Sihrime bölgesinin vasati sıcaklığı 16 °C’dir.
FAYDALARI
Obezite
Glucomannan liflerinin, kolesterol alımını eksilttiği öğrenilmektedir. Bu beden tarafından alınan kalori ölçüsünü ehemmiyetli miktarda azaltır.
Bu sebeple, obez insanların konja kökü kullanması bir çok ülkede nasihat edilir. Ayrıca Glucomannan’ın, glikoz ve şeker alımına izin vermiyor olmasının, kilo verme sürecinde oldukça ehemmiyetli bir tesir olduğu öne sürülmektedir.
Bütün bunları yaparken kendi kalori kıymetinin olmaması da ayrıca ehemmiyetlidir.
Diyabet
Bağırsak duvarları ile glikoz temasını önleyerek glikoz alımını inhibe ettiği ifade edilmektedir. Bu da kandaki şeker ölçüsünü eksilterek, tip 2 diyabetli hastalara takviyeci olabildiğini göstermektedir.
Kabızlık
Glucomannan liflerinin, her türlü kabızlık probleminde takviyeci olduğu belirtilmektedir.
Konja Kullanımı
Konja genellikle toz olarak nasihat edilir. Toz kurutulmuş nebat köklerinin nişasta haline getirilmiş halidir. Bu biçimde gıdalarla beraber lif dayanağı olarak kombine edilebilir.
Daha çok kuru yiyeceklerle alınması nasihat edilir ve su tüketimi de ehemmiyetlidir. Toz genellikle tatsız ve kokusuzdur.
Sonuç olarak, konja kapsayan yiyecek dayanaklarının, kilo hakimiyetinin yanı sıra bir hayli mevzuda sağlığımıza destekledidiğini söylemek gerekir.
Konja, Glucomannan’ın içerisinde mevcut natürel şifa verici eforlar ile sıhhatli bir hayat elde etmenize takviyeci olacaktır