Kaynatıp suyunu kapsasanız…

21.02.2019
45
Kaynatıp suyunu kapsasanız…

Dereotu genellikle Güney Rusya, Akdeniz Bölgesi ve Batı Afrika kesimlerinde yetişmekte olup, içerisinde magnezyum, demir, kalsiyum ve manganez gibi muhtelif maddeler bulunmakta ve aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. İşte dereotunun yararları…

KOLESTEROL

Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre dereotu kullanımının trigliserit bedelini yüzde 50 oranında ve kolesterol seviyesini de yüzde 20 oranında düşürdüğü tespit edilmiştir. Yapılan bu araştırma dereotunun bir özütü çıkarılarak elde edilen mahsulün kullanımı ile yapılmış olsa da, eş neticelerin dereotu yaprakları harcanarak da elde edileceği varsayım edilmektedir.

ANTİ-MİKROBİK

Gerçekleştirilen bir öbür deneye göre dereotunun mikropların büyümesini önleyici bir tesir oluşturduğu kollanmıştır. Ayrıca dereotu yağının harcanması vaziyetinde hububat taneleri, arpa ve en çok olarak da buğdayda bulunan bir mikrobun ve başka yiyeceklerde de bulunan öbür 5 mikrop cinsini ortadan kaldırıcı tesirler oluşturmaktadır. Aynı biçimde başka bir araştırmada Viyana Üniversitesi bilim adamları tarafından hakikatleştirilmiş ve eş neticeler bulunmuştur.

SİNDİRİM MESELELERİ

Dereotunun bir öbür yararı da sindirim sistemini tertip etmesidir. Yaşanan hazımsızlık, mide sızıları ve mide krampları gibi sindirim meselelerinin tesirlerinin ortadan kaldırılmasında tesirli bir rol oynar. Ayrıca mide ülserinde oluşan tesirleri maniler ve iyileşme zamanının kısaltılmasını sağlar. Dereotu aynı zamanda muhteşem bir gaz söktürücüdür. Özellikle gaz meseleyi yaşayan şahısların harcamasında hiçbir mahzur yoktur. Ancak mevzubahisi olabilen alerjik gidişatların oluşmasını önleyebilmek için yeniden de bir hekime danışmanızda fayda vardır.

KEMİK SAĞLIĞI

Dereotu, kalsiyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Kemiklerin yapısını oluşturan faktör de kalsiyumdur. Bazı vaziyetlerde kemiklerde mineral eksilmesi kollanır. Ancak dereotu tüketimi ile beraber pek çok insanın başına gelen kemik hastalıklarına karşı gözetmeli bir konumda olursunuz. Çocuklarda sağlam bir kemik ve iskelet yapısının oluşmasını, zorunlu mineralleri ve kemik sıhhatinin korunmasını sağlar. Ayrıca yaş ilerledikçe yaygın bir biçimde ortaya çıkan kemik erimesini de maniler.

UYKUSUZLUK

Dereotunun içerisinde bulunan yağla uçucu özelliğe sahip olup, aynı zamanda birtakım ilginç özelliklere sahiptir. Bu özellikler arasında sedatif ve hipotonik uyarıcı roller de yer almakta olup, soğukkanlılaştırıcı bir tesir oluştururlar. B vitamini ve bu uçucu yağlar oldukça büyük bir ehemmiyete sahip olup, dereotunun içerisinde zengin ölçülerde bulunmaktadırlar. Uçucu yağların bir öbür vazifeyi de asapları durgunlaştırmak ve nitelikli bir gece uykusu sağlamaktır.

GAZ MESELEYİ

Günümüzde pek çok insan gaz meseleyi yaşamaktadır. Hatta bu gaz meseleyi göğüs bölgesi üzerinde birtakım sızıların oluşmasına neden olmaktadır. Dereotunun yararlarından biri de gaz meselesini gidermektir. Böylece dereotu tüketimi ile beraber gaz meselenizi çözebilir ve beden üzerinden dışarıya atılmasını sağlayabilirsiniz.

HIÇKIRIK

Hıçkırık yaradılışı genellikle gazların yemek borusunu kullanarak yukarıya çıkması ile oluşur. Öbür nedeni de içki kullanmak, bazı alerji gidişatları ve asap meseleleri yaşanması ile beraber yaradılış gösterebilir. Ancak dereotu tüketimi, hıçkırığa sebebiyet veren faktörlerin oluşmasını yasaklayarak, hıçkırık yaradılışını durdurmada ehemmiyetli bir rol oynar. Hıçkırık yakaladığı zaman bir tutam dereotu alıp çiğnemeye başlarsanız, hıçkırığın bir zaman sonra ortadan kalktığını rahat bir biçimde gözleyeceksiniz.

AĞIZ BAKIMI

Dereotunun tohumlarının ve yapraklarının tüketimi ile ağız ve soluğunuzun açılmasını sağlayarak, ağzınızın pak kokmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ağız içindeki mikropların da öldürülmesini bu biçimde sağlayabilirsiniz. Zira dereotunun içerisinde bulunan uçucu yağlar, natürel hayatta mikropların can vermesini sağlayan bir tesir yapar.

Ek olarak bu yağlar antioksidan ve dezenfektan özelliklere de sahiptir. Bu biçimde dereotu kullanımının ardından hem ağzınızın bakımlı ve hoş kokmasını sağlayabilir hem de ağzınızda bulunan mikropların can vermesini sağlayarak daha sıhhatli bir ağza sahip olabilirsiniz.

Günümüzde dereotu ve yararları üzerinde pek çok araştırma yapılmaktadır. Ancak dereotunun öğrenilen esas yararları yukarıyada saymış olduğumuz gibidir. Tüm bu bereketlerden faydalanabilmek için, kumpaslı olarak dereotu tüketimi yoluna gidebilirsiniz. Genel olarak dereotu harcayan şahısların bedenleri bu ota karşı rastgele bir tepki göstermez. Ancak duyarlı bir yapıya sahip olan şahısların, alerji vaziyetlerini önlemek için bir hekime danışmasında fayda vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.