Ellerinizin Büyüklüğü Ne Kadar Yemeniz Gerektiğini Söylüyor

29.11.2019
1.369
Ellerinizin Büyüklüğü Ne Kadar Yemeniz Gerektiğini Söylüyor

Titiz kalori sayımı yorucu ve İnternet çeşitli diyet planları ile dolu ama hepsi etkili değil. Artı, ne yiyeceğinizle ilgili tüm bilgileri toplamak ve sonra bunları uygulamak zaman ve enerji tüketir. En iyi yardımcınız, bu durumda, kendi bedeniniz – ya da özellikle elleriniz. İhtiyacınız olan porsiyon ölçüsünü ölçmenize yardımcı olabilirler. Bu numara, sağlıklı beslenmenize ve kilo almanıza yardımcı olmak için yeterli olacaktır.

Erkekler için, yemeklerinin 2 avuç büyüklüğünden daha büyük olmaması önerilir .

Ve kadınlar için, öğünlerinin bir avuç büyüklüğünden daha büyük olmaması önerilir .

Proteinler – bir hurma

Avucunuz size protein kısımlarınızın ne kadar büyük olması gerektiğini söyleyebilir. Tavuk göğsü, balık, yumurta, süzme peynir ve Yunan yoğurt gibi protein içeriği yüksek ürünler , sağlıklı tüketilmemelidir. Bu nedenle, yalnızca avuç içi boyutunda bir hizmet almak iyidir.

Karbonhidratlar – bir yumruk

Eliniz, vücudunuzun ihtiyacı olan karbonhidrat miktarını size söyleyecektir. Ekmek, mısır gevreği, pirinç, patates, kinoa veya bulgurda bulunan karbonhidrat sayısının sıkılı yumruğunuzun büyüklüğü ile sınırlı olması gerekir . Bu şekilde, vücudunuza enerji vermeyi ve kilo almayı başaramazsınız.

Erkekler için birbirine kenetlenen 2 el , tüketmeleri gereken doğru miktarda makarnanın gösterilmesine yardımcı olacaktır . Kadınlar için sadece bir el var.

Peynir – 2 parmak

Peynir inkar edilemez lezzetli! Ancak, büyük miktarda yemek gerçekten sağlıklı değil. Bu nedenle, parmaklarınızın yaklaşık 2’sine eşit bir kısım, zevk almanız ve sağlığınıza veya figürünüze zarar vermemeniz için yeterli olacaktır.

Yağlar – bir parmağın ucu

Günde çok fazla yağ tüketmemize gerek yok. Bu nedenle, parmağınızın ucu, kabul edilebilir ve maksimum miktarda günlük yağ miktarına işaret edecektir. Oldukça kullanışlı!

Meyve ve sebzeler – 2 tam eller

Taze, dondurulmuş veya dilimlenmiş meyve ve sebze porsiyonları elinize alındığında ellerinizin büyüklüğünde olmalıdır – erkekler için 2, kadınlar için bir de götürdü el. Oraya sığabildiğin kadar, gerçekten! Olsa da, smoothies ve meyve suları için günde 150 ml içilmesi tavsiye edilir, çünkü bu formda kendi başına bir ham üründen daha fazla ağırlıkça şeker içerirler.

Tatlı maddeler – bir başparmak yukarıya

Şeker, çikolata, reçel veya fıstık ezmesi gibi tatlı ürünler şekerle doludur. Herhalde lezzetli, ama aynı zamanda vücudunuzun çok fazla bir şeye ihtiyacı yok. Yani, bölümleri küçük olmalıdır. Bunu ölçmek için baş parmağınızı kullanabilirsiniz.

Tatlı – kapalı bir yumruk

Dondurma, kek, turta ve daha başka tatlılar da sınırlandırılmalıdır. Burada, kapalı yumruğunuzu ölçmek için kullanabilirsiniz – favori tatlısının bir kısmı kapalı yumruğunuzun büyüklüğünden büyük olmamalıdır.

Sağlıklı bir diyet tutuyor musunuz? Başka hangi kullanışlı yemek numaralarını biliyorsunuz? Yorum bölümünde paylaşalım!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.