Kadınları Erken Yaşlandıran Hormonlar

04.11.2019
2.275
Kadınları Erken Yaşlandıran Hormonlar

Bilim adamları vücudumuzun yaklaşık yüz hormon ürettiğini ve bunların 6’sının kadın güzelliği için önemli olduğunu iddia ediyor. Cildimizin esnekliğine katkıda bulunur, gençliğimizi korur ve hatta iyi halimize katkıda bulunur. Bununla birlikte, bilinmeyen nedenlerden dolayı, bazen vücudumuz başarısız olur, hormon seviyeleri düşer ve bir insan erken yaşlanmaya başlar. İyi haber şu ki, hormon dengesini düzeltmek için güvenilir yöntemler var.

1. Östrojen

Östrojen, fibroblast hücrelerinin kolajen ve elastin üretmesine neden olur. Bu hormonun seviyesi azaldığında, kırışıklıklar ortaya çıkar, yüz oval düzensiz olur ve göğüsler sarkık hale gelir. Ancak, sadece ciltle ilgili değil – östrojen seviyesi ne kadar düşükse , vücut o kadar hızlı aşınır.

Östrojen seviyesini nasıl yükseltirsiniz?

  • Gıda. Soya bazlı soya peyniri, soya sütü, kahverengi pirinç, keten tohumu, taze sebzeler ve meyveler. Bilim adamları et ürünlerinin östrojen üretimini bastırdığını iddia ediyorlar, bu yüzden hayvansal protein tüketimini azaltmak daha iyi.
  • Makyaj malzemeleri. Özellikle fitoöstrojen içeren kremler. Örneğin, meyan kökü olan serumlar ve kremler yaşlanmaya karşı savaşır, çünkü kolajen üretimini uyaran bir antioksidan olan liquiritigenin içerir .
  • Besin katkı maddesi. Fitoöstrojenler kırmızı yonca, kekik veya сimicifuga şeklinde besin takviyesi olarak satılmaktadır . Hormonal ilaçlar olmasalar da almadan önce bir doktora danışmak gerekir.

2. Büyüme hormonu (somatotropin)

İnsanlar yaşla somatopuse kullanma eğilimindedir – kandaki büyüme hormonlarının seviyesi azalmaya başladığında bir durum. Somatotropin seviyeleri azaldığında, kaslar azalırken, yağ ve kırışıklıklar aşırı miktarda görülmeye başlar, ruh hali bozulur ve dayanıklılık azalır. Hollywood ünlüleri sıklıkla büyüme hormonlarını enjekte etmeye başlarlar, ancak bu yöntem şişlik, baş ağrısı ve hatta kontrolsüz kemik ve iç organ büyümesi gibi birçok istenmeyen yan etkiye sahiptir .

Doğal olarak büyüme hormonlarının seviyesini nasıl yükseltirsiniz?

  • Fiziksel aktivite. Saatte 2,5-3,5 mil hızında yürüyen, ağırlıkları olan fiziksel egzersizler (her biri 10-15 tekrar). Kuvvet antrenmanı aerobik egzersizden önce gelirse – ilk önce, halterle çalışın, sonra yürüyün. Tabii ki, dışarıda yürümek en iyi seçenektir.
  • Sıcaklık değişiyor Sauna ziyaret etmek veya kontrast duş almak , büyüme hormonlarının üretimini teşvik eder.
  • Spor takviyeleri Gama-aminobutirik asit (GABA) uyku geliştirir ve arttırır somatotropin seviyeleri.

3. DHEA (dehidroepiandrosteron)

DHEA, yatıştırıcı ve yaşlanma karşıtı etkisi olan bir hormondur . Ancak mesele vücudumuzun sadece 30 yaşına kadar üretmesidir. Bu kas tonusu düşmeye başladıktan sonra, damarlar daha kırılgan hale gelir ve cilt elastikiyetini kaybeder.

Doğal olarak seviyesini nasıl yükseltirsiniz?

  • Diyetinize sağlıklı yağlar ekleyin – vücudumuz onlardan DHEA üretir. Fındık, tohum, yağlı balık ve avokado, esansiyel çoklu doymamış yağ asitleri içerir.
  • Kahvaltıda protein ürünleri yiyin – ruh halindeki değişimlere karşı savaşmaya yardımcı olurlar ve günün başında sinir sistemini dengelerler.

4. Melatonin

Melatonin günlük ritimlerimizi düzenler. Başka bir deyişle, vücuda dinlenmenin zamanı olduğunu bildirir. Tüm hücre yenileme süreçleri uyku sırasında meydana gelir ve eğer rahatsız edilirse insanlar erken yaşlanmaya başlar . Melatonin eksikliği kırışıklıkların ortaya çıkmasına , saç dökülmesine ve pigment lekelerinin oluşumuna yol açar .

Melatonin seviyesini nasıl yükseltirsiniz?

  • Gıda. Melatonin muz, domates, pirinç ve mısırda bulunur.
  • Alkol, sigara ve kafein kontrendikedir . Onları tüketirken, bu hormonun üretimi durur. Beta bloker, hipnotik ve antienflamatuvar gibi bazı ilaçlar aynı etkiye sahiptir.
  • Besin katkı maddesi. Melatonin hap şeklinde alınabilir – ve eczanelerde serbestçe satılır. Bazı uzmanlar , 35 yaşından sonra melatonin eksikliğini yapay olarak düzeltmemiz gerektiğini iddia ediyor. Her durumda, her zaman önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

5. Kortizol

Stres hormonu kortizol seviyesinin yüksek olması erken yaşlanmaya neden olur . Cildin türüne bağlı olarak, kortizolün olumsuz etkisi, gri yüz renginden kuru ve soyulmaya cilde, derin kırışıklıklar ve yağlılık ve akneye kadar farklı şekillerde ortaya çıkar. Bu hormon ayırır kollajen lifleri ve cilt gevşek hale getirir.

Kortizol ve stres seviyesini nasıl azaltırsınız?

  • Yeterince su iç. Hafif dehidrasyon bile bu hormonun seviyesini arttırır. Ve bir bardak su gibi küçük bir şey rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Gıda takviyeleri ile gül kökü anksiyete ve kortizol seviyesini düşürür.
  • İyi müzik dinleyin. Bilim adamları, müzik terapisinin stres seviyesini düşürdüğünü söylüyor .
  • Meditasyon anlamıyla yapar vücudumuz ilaç olmadan kortizol seviyesini düşürür.

6. İnsülin

İnsülin kandaki glikoz seviyesini artırır ve kontrol dışı kaldığında ciltte erken yaşlanma belirtileri görülür. Yüksek seviyede şeker, sarkık ciltlerin yanı sıra kırışıklıkların oluşmasına yol açar.

Glikozun artmasından dolayı glikasyon (şeker molekülleri ve proteinlerin bağlanması) adı verilen işlem, belirli bir yaşta olması gerektiğinden daha hızlı çalışır ve bu da kollajen ve elastinin yıkımına yol açar. Elastik cilt daha sonra kırılgan ve dehidre olur.

Cildi aşırı şekerden nasıl korursunuz?

  • Vücudunuzdaki şeker seviyesini bulmak için bir doktora danışın . Bir uzmana danıştıktan sonra, sorunu tedavi etmeye başlayabilirsiniz.
  • Makyaj malzemeleri. Retinoid içeren kremler ve serumlar (A vitamini ve türevleri) kollajen üretimini teşvik eder. Bu kozmetik ürünler C ve E vitaminleri ve yeşil çay içermelidir – hepsi antioksidanlar olarak çalışır.
  • Kışın bile günlük güneş koruyucu kullanın . Güneş ışınları elastin liflerini yok eder ve hızlı yaşlanmaya katkıda bulunur.
    Hormon seviyenizi izler misiniz? Yorumlarınızdaki deneyimlerinizi bize anlatın!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.